Thursday, December 11, 2014

Magasfeszültség az égen _ Nyilas Plútó, Halak Uránusz (12.)

2014. november 10.

Az elkövetkező hónapban Plútó-Uránusz kvadrát lesz az égen, amelyet a Mars november 10-i együttállása indít be a Nyilasban.
Mit jelent ez számunkra távolabbi értelemben és személyes vonatkozásban?

A Szaturnuszon túli, más néven transzcendens bolygókat a tradicionális védikus asztrológia egyáltalán nem tárgyalja. A mi – nyugati és modern - életünknek azonban olyannyira kísérői, hogy asztrológiai szintézisünkben fontos szerepet kapnak.
Az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó, azaz a három transzcendens bolygó személyes szféránkon kívül működik, külső információt hoznak be a Naprendszerbe. Közös jellemzőjük, hogy az emberi működés és befolyásolás felett állnak, nem hajhatók uralmunk és akaratunk alá.

A Plútó kulcsszava totalitás. Hatósugarában eltöröl minden feleslegest, rámutat arra, hol és hogyan vagyunk gyengék, és gyökeresen változtatja meg az érintett területet. 2005. február 8-án lépett be a Nyilas jegyébe és 2020. február végéig marad itt. Ezalatt alapvetően hitbéli változásokat hoz, téves ideológiákat tesz a helyükre. A vallás, a Vatikán szerepe, az iszlám súlya, a patriarchális vonal – mind-mind alaposan átalakuló témák ez idő alatt. (Utoljára kb. 280 éve volt a Nyilasban a Plútó.)

Az Uránusz a gondolkodás, struktúrabontás bolygója, tudatilag szabadít fel mindenféle keret alól, hogy merjünk változtatni. Magasabb szempontból világít ránk. A tranzit Uránusz a Halakban (2009. április 06. – 2016. június vége között) sok szenvedést hozott már eddig is a világnak, nehéz tapasztalatokat, mindenkinek a maga módján. Lelki érést, mélyebb identitást ad. (Utoljára 1925-től volt a Halakban kb. 7 évig.)

A Plútó és az Uránusz kvadrátját a Mars kapcsolja be akkor, amikor november 10-én szoros együttállásba kerül a Plútóval.
A Mars rosszindulatú, nehéz bolygó. Cselekvés, akarat, háború, pusztítás tartozik hozzá. Semmi spirituális nincs benne, és egy szellemről szóló jegyben, mint amilyen a Nyilas, nem érzi jól magát. Természetesen vannak jó tulajdonságai is, de most nem ezeket mutatja meg. Amikor tranzitban a Mars és a Plútó együtt áll, hallatlanul felerősödnek az indulatok, amelyeket majd az Uránusz fog felszínre hozni, kirobbantani.

A Plútóhoz tartozik a manipuláció, a hatalom és a pénz, míg az Uránuszhoz a hirtelen történések, lázadások, kitörések. A köztük levő nehezítő fényszögkapcsolat miatt világszerte felfokozódó vallási, ideológiai, politikai hevületek, s régóta fennálló konfliktusok, vallási háborúk kiújulása várható. Ez a konstelláció már most is él, december közepén lesz egzakt, és még egy intenzív hónapig biztosan fogjuk érzékelni társadalmi lázongások és dühös viták formájában.

A védikus asztrológusok egyetértenek abban, amelyet az általuk használt sziderikus állatöv is mutat: jelenleg a Halak világkorszakban vagyunk (a Halak kb. 6°-án) még közel 400 évig. Ennek élő bizonyítéka számunkra, hogy korunkat folyamatos vallási és ideológiai háborúzások jellemzik, és ahelyett, hogy a vallás betöltené szerepét mint egyetemes szeretet-közvetítő, a megosztás eszköze.

Személyes érintettség: hirtelen, rosszindulatú történések azon az életterületen, amely a saját horoszkópban a Nyilas területre esik. Néhány példa: 3. házban balesetveszély, 6. házban akár műtét, 12. házban állva anyagi veszteséget tárgyak elvesztése vagy például betörés formájában. Ez csak a személyes születési horoszkóp ismeretében pontosítható.

A transzcendens bolygók aktiválódásánál nem elég az óvatosság, teszik a dolgukat, s nekünk el kell azt szenvednünk. Spirituális bölcsességünk azonban sokat segíthet a történések megértésében.

Szeretettel
Vishakati

No comments:

Post a Comment