Thursday, December 11, 2014

Parázs helyzet a Bakban (18.)

2014. november 27.


Ma reggel a védikus rendszerben a Mars átlép a Bak jegyébe, s 2015. január 4-ig itt is marad. Minden bolygónak megvan a kedvenc zodiákus jegye: a Mars számára ez a Bak. Ezért aztán a lehető legjobb formáját is fogja mutatni: erős lesz, energikus, ambiciózussá tesz és alaposan megmozgat bennünket.

A Skorpió és a Kos jegyűek nagyon meg fogják érezni ezt az időszakot (Skorpió vagy Kos aszcendensűek, vagy például akiknek több bolygójuk áll ezekben a jegyekben).

Mindenkire vonatkozik azonban, hogy - miután a Mars innen a 4. (Kos) és 11. (Skorpió) jegyek ura - az ezeknek megfelelő analógiák meg fognak elevenedni.
A 4. Kos érintettsége miatt ingatlannal, otthonnal, anyai vonallal kapcsolatos változás, fejlemény várható. Ha most szeretnénk ingatlan témában kezdeményezni, eladni, venni, kiadni, érdemes haladéktalanul belevágni. A Mars bolygó a védikus asztrológiában az ingatlan jelölője is, ez megerősíti az előbbi jelzést.
A 11. Skorpió uraként jövőképünkkel, közösségeinkkel, barátainkkal, szociális érzékenységünkkel kapcsolatban indíthat be változást. Érdemes itt is keresgélni, ha van ilyen irányú elképzelésünk: most rátalálhatunk érdeklődésünknek megfelelő csoportokra, kiélhetjük karitatív hajlamainkat, stb.

A Mars a Bak 3 területén fog átvonulni:
- a Nap alá tartozó (Uttarashada) naksatrában hatalmi, autoritással kapcsolatos, esetleg apai minőséget érintő nehéz, változtatandó kérdéseket hozhat fel,
- a Hold alá tartozó (Sravana) szakaszon a múlttal, az anyai vonallal összefüggő és párkapcsolati témákat bolygathat,
- az utolsó, marsikus (Dhanishta) részen a már említett 4. és 11. területek aktivitása fog megnőni.

A Mars felhőtlen megnyilvánulását az fogja megzavarni, hogy tartózkodási helyét, a Bak jegyét most mindvégig rendkívül sok hatás éri.

Először is az, hogy uralmi cserében lesz a Szaturnusszal, vagyis a Mars lesz a Szaturnusz jegyében (Bak), a Szaturnusz pedig a Mars jegyében (Skorpió). Ilyen esetben mindkét bolygó ereje megnövekszik, hatásuk felerősödik. E két malefikus (rosszindulatú) bolygó összjátéka viszályt, ellenségeskedést szíthat, hatalmas energiákat fognak megmozgatni. Mivel a Bak földjegy, földrengések, vulkán kitörések is valószínűsíthetők.

További erős befolyást jelent, hogy
- szemből aspektálja a Rák Jupiter (múltbeli érzelmi témákkal kapcsolatos felelősség felvetése)
- a Szűz holdi területéről hat rá a Ráhu (szintén múltbeli érzelmi dolgokkal vagy anyai témákkal kapcsolatos nyugtalanság, változtatási késztetés)
- valamint a Szaturnusz is aspektálja a Skorpióból, ami tovább fokozza a már említett uralmi csere hatását.

Saját vonatkozásunkban éljünk az alkalommal, hogy több szálon visszairányítják figyelmünket a múltba, és ne szenvedésként, hanem a helyreigazítás, oldás lehetőségeként használjuk ki.

A Bak terület a felsorolt hatások miatt az elkövetkező másfél hónapban egy forrongó terület lesz, kinek-kinek személyes horoszkópja és tudatossága szerint. Bizonyos, hogy sokat segít, ha egy-két dologban elébe megyünk a várható nehézségeknek. A józan ész diktálta mondatokon kívül (kerüljük a robbanásveszélyes helyzeteket, térjünk ki a konfliktusok elől) asztrológiailag tanácsolható, hogy most NE erősítsük a Marsot piros színű ruhák, kövek, ékszerek viselésével, viszont fordítsunk több időt a többletenergiák levezetésére például sporttal, sétával.

Az asztrológiailag a Bak jegyéhez sorolt országok (India, Nepál, Tibet, Anglia tradicionális része London nélkül, Erdély, Szlovákia) szintén mozgalmas időszak elé néznek, remélhetőleg a várható történések nem jelentenek nagy veszélyt számukra.

Szeretettel
Vishakati

No comments:

Post a Comment