Friday, January 16, 2015

Bak Nap – január 14.-február 13. (31.)

2015.01.16.

A Makara Szankrantival, azaz a Nap belépésével a Bakba a védikus asztrológia és a hindu kultúrkör szerint megkezdődött a nyári félév.
Ennek első 30 napjában a Nap a Bak jegyében tartózkodik.

A Nap mint az egó, a jang részünk, az apa,az autoritás, valamint az életerő, vitalitás jelölője egy szaturnuszi jegyben magához veszi a Szaturnusz analógiáit: a fegyelmet, a célokat, ambíciókat, karriert, a társadalmi pozíció iránti elkötelezettséget. Hozhat szembesülést felelősséggel kapcsolatban, és belevihet bennünket némi magányba is, hogy mindezekkel a feladatokkal egyedül nézzünk szembe.

A Nap helyzetének, tehát a fenti megélések értékeléséhez tudnunk kell, hogy a Nap és a Szaturnusz kölcsönösen ellenségei egymásnak, ráadásul a Nap innen a 8. jegy (Oroszlán) ura. Ez azt jelenti, hogy a Nap itt nem fogja magát kényelmesen érezni, és a Nap jelentései nem fognak magától értetődő könnyedséggel érvényesülni. Meg kell dolgoznunk mindenért, amit ez alatt a 30 nap alatt elénk kerül, és sokan úgy érezhetik, hogy meg is kell szenvedniük az ekkor történteket.

Mivel a Bakban is 3 különböző holdházon vonul át a Nap, ezek fogják differenciálni az időszakot:
  • január 14-24. Uttarashada – a Bak Nap alatti területe, ahol a fent leírtak, tehát az ego megkeményedése, az apai témák erőteljes jelentkezése, az apai minta felülírási késztetése, változás a karrierünk, hivatásunk terén, új elhatározások születése fog dominálni. Ez a leginkább diszharmonikus időszak a 3 közül.
  • január 24-február 7. Sravana – a Bak holdi területe. Itt a párkapcsolati témák fognak hangsúlyt kapni, e téren jöhet megoldandó feladat, új szituáció, amelyet fel kell dolgozni, és fontos kérdésként merülhet fel a párkapcsolati jövőkép ( ha van partnerkapcsolat, akkor azé, ha nincs, akkor új párkapcsolat       megteremtéséé).
  • február 7-13. Dhanistha – ez a terület a Mars fennhatósága alá tartozik, és itt az otthonteremtés, lépések az önálló lakás és jövőnk biztonsága felé, valamint közösségi hovatartozásunk kérdése fog megjelenni.

 A Bakot ért aspektusok miatt tovább érzékenyedik a terület:
-   a Skorpióból ide ható tranzit Szaturnusz elkerülhetetlen feladatot, megoldandót küld,
-   a Jupiter Rákból jövő hatása érzelmi töltetet ad, amely valami módon kapcsolódik múltbéli megoldatlan lelki blokkokhoz,
-   a Rahu a Szűzből pedig cselekvési kényszert okoz, amely elsősorban jövőbeni pozíciónk megváltoztatására irányul.

Bár Bak Nap időszaka nem egy könnyű periódus, van segítségünk is: már abban a fél évben vagyunk, amikor napról napra több energiával és fénnyel gazdálkodhatunk. A madarak már tudják...

Szeretettel

Vishakati


No comments:

Post a Comment