Friday, February 27, 2015

Hasznos ritmusok a védikus asztrológiában (44.)

Az asztrológia, különösen a védikus, hihetetlen mélységekbe tud lemenni a sors és személyiség elemzésében, van azonban néhány olyan alapvetése, amely kis segítséggel könnyen beépíthető a mindennapjainkba. Egy matematikai alapú bölcseletről van ugyanis szó, amelynek előre látható ismétlődései jól használhatók életünkben.

Nap és a Hold mozgásának vannak a  leggyakorlatiasabb vonatkozásai. A Nap adja a napok, hónapok és évszakok váltakozását, a Hold pedig személyes ritmusunkat segíti.

Hold fázisait a Telihold és az Újhold tagolja.

Teliholdtól (Nap-Hold szembenállás) számított 2 hét a fogyó Hold időszaka, amely a védikus rendszerben egyébként enyhén malefikusnak (rosszindulatú) számít.  Ez a 2 hét leginkább régi dolgok felszámolására, leépítésre, kitakarításra, fogyásra alkalmas. A tradicionális indiai rendszer szerint új projekteket Telihold előtt néhány nappal a legjobb indítani. Például ha egy ingatlant Telihold előtt pár nappal kezdünk eladásra hirdetni, valószínűleg gyorsan elkel.
A legközelebbi Telihold március 5-én este lesz.

Az Újhold (Nap-Hold együttállás) egy energetikai fordulópont. Az ettől kezdve növő - és az indiai rendszerben jóindulatúnak tekintett -  Hold 2 hete új ciklusok, elhatározások, folyamatok elindítására alkalmas. Épülésre, beépítésre, gyarapodásra, terjeszkedésre egyértelműen ez az időszak jó. 
A legközelebbi Újhold március 20-án lesz.

Sokat segít, ha tudatosan állunk hozzá a bolygók, különösen a Merkúr retrográd periódusaihoz (évente kb. 3-szor 3 hétig van ilyen hátráló periódusa). Érdemes előre kalkulálni ezekkel a hetekkel, mert a kommunikációt, mozgást, üzletet, utazást uraló Merkúr ilyenkor alaposan megnehezíti dolgunkat.  Retrográd időszak alatt gyakrabban romlik el az autó, félresikerülhet az utazás, és legalább 2-szer annyit kell erőlködni, mire összehozunk egy szerződést.
A Merkúr legközelebbi retrográd időszaka május 19-től június 11-ig tart.

Vénusz hátrálása egy olyan időszak, amikor kapcsolati kérdéseket lehet revideálni. Kb. másfél évente van 6 hétig retrográd Vénusz, ezalatt begyújthat szerelmeket, és elmúlt szerelmek visszatérését is hozhatja.
Idén nyáron a Vénusz július 25-től szeptember 6-ig hátrál majd, eközben összekapcsolódik hol a Jupiterrel, hol a Marssal. Érdekes kalandokra számíthatunk.

Fontos odafigyelni a Mars retrográd időszakaira is (kb. kétévente 3 hónapig), amelyek segítenek megérteni az erő, erőszak és háború hullámzását a világban. 2015-ben nem lesz retrográd Marsunk.

A Jupiter és a Szaturnusz többek között fellendüléseket és recessziókat hoznak a (világ)gazdaságban. 20 évente találkoznak, de félidőben (10 év) és a negyed időben (5 év) érdemes jobban odafigyelni pénzügyeinkre. Utolsó együttállásuk 2000-ben volt a Bikában, a következőre 2020-ban számíthatunk a Bak jegyében. Retrográd időszakaik egy múltbeli feladat tökéletesítését célozza. Most április 8-ig retrográd a Jupiter, és március 14-től hónapokig hátrál majd a Szaturnusz.

A buddhistáktól vettük át a történelmi Buddha ünnepeit, ez alapján évente négyszer van 10 millió szoros napunk, amelyek különösen tükrözik és felerősítik tetteinket és szándékainkat. Legközelebbi ilyen napunk március 5-én lesz, de a többiről is szólunk majd.

Havi előrejelzéseimben, aktuális elemzéseimben megtalálhatjátok a fordulópontokat, nevezetes napokat, retrográd időszakokat. Érdemes kalkulálni velük a  mindennapok megtervezéséhez.

Szeretettel
Vishakati








No comments:

Post a Comment