Thursday, May 14, 2015

Anyagiak, birtoklás, családi tradíciók – Bika Nap (73.)

Az indiai asztrológia rendszerében május 15-én, pénteken kora reggel a Nap jegyet vált, s a következő hónapra beköltözik a Bika jegyébe.

A Bika jeggyel más bolygók belépése kapcsán már megismerkedtünk: ehhez a jegyhez egyrészt az anyagiakkal összefüggő témák kapcsolódnak (biztonság, stabilitás, vagyon, birtok), másrészt a szájjal kapcsolatosak (evés, ivás, beszéd, ének), és sok szálon kötődik a családi tradíciókhoz.

Amikor a férfioldalunkat, az apát, a kreativitást, tudatos énünket és vitalitásunkat szimbolizáló Nap belép a Bikába, akkor jobban szeretnénk birtokolni és megtartani, nagyobb hangsúlyt kapnak a táplálékkal, ivással vagy énekléssel kapcsolatos élmények, de mindenekelőtt a családi témák.

Ennek oka az, hogy a Bikába érkező Nap saját jegye (az Oroszlán) innen a 4. ház, amely a gyökerek, család, intimitás, anya, szülőföld, ingatlan témákkal párhuzamos. A Bika Nap ilyen értelemben nagyon erősen emlékeztet bennünket hovatartozásunkra, gyökereinkre, és egyesíti a család férfi és női ágának tradícióit.

A mostani Bika Nap státuszát jelentősen módosítja, hogy mindvégig együtt áll a Merkúrral, és május 30-ig a Marssal is. Ezért kapcsolatteremtésre, kommunikációra, aktivitásra kifejezetten alkalmas időszak, csak vigyáznunk kell, nehogy megbántsunk másokat a tetteinkkel vagy szavainkkal.  Mind a Bika, mind a Nap jegye (az Oroszlán) szilárd jegy, az itt történtek hosszú távra szólnak, és nagyon nehéz őket megváltoztatni: a helyzetek, döntések fixáltsága nagyon megnő.

A Bikában álló stellium dolgát az nehezíti meg igazán, hogy szemben áll a Skorpió Szaturnusszal. Ez az időszak nem a gyors sikerekről szól, hanem a szívós, állhatatos munkáról. Sem a lendület, sem az akarat nem tudja áttörni a Szaturnusz szigorúságát és következetességét, itt ő a Főnök.

A Nap részletes útja a Bikában:
május 15-25. – Krittika naksatrában (Nap energiában) haladva érvényesülnek igazán a családi tradíciókra vonatkozó erős késztetések. Nagyon igénybe vesszük a kommunikáció összes csatornáját a beszédtől az írásig, telefontól az internetig, de a Merkúr-Vénusz uralmi cseréje miatt megtréfálhatnak bennünket a dolgok, vagy sűrűbbek lehetnek a félreértések.

május 25.-június 8. – Hold energiában (Rohini) haladva a Nap jobban előhozhat valamit a múltunkból, ez lehet egy régi vágy vagy képesség, amelyet szeretnénk a mindennapjainkban megélni. Ezekben a napokban nagyon vonz bennünket a természet.
Itt, a Rohiniban találkozik a Nap a Marssal és a már hátráló Merkúrral. Lehet eseménydús időszak: ennyi hatás egy helyen valami módon meg kívánja mutatni magát. Május 30-án a Nap diszpozitora, a Vénusz átlép a Rákba, s ettől kezdve kisebb a kommunikációs késztetés, az érzelmek veszik majd át a vezető szerepet.

június 8-15. - marsikus energiában (Mrigasira) időzve a Nap aktívabbá tesz bennünket, és hangsúlyosabbá a kapcsolati kérdéseinket. Az időszak érdekessége, hogy a Nap szorosan együtt halad a Marssal, a Mrigasira urával, ami miatt intenzívebbek lesznek partneri relációink. Ugyanakkor a Nap túlzott közelsége égetté teszi a Marsot, emiatt csorbulnak a Mars energiái, eredményei. Nagy a vágyunk az aktivitásra, de mintha nem lenne hozzá elég erőnk. Ilyen szempontból némileg frusztrált napok.

Családi összetartozás, hozott értékek, tradíciók megélésére szép időszak.

Szeretettel
Vishakati

Kérdés, egyéni konzultációra vagy tanításra bejelentkezés vishakati.gyurko@gmail.com
Hivatalos oldal facebook/vishakati community








No comments:

Post a Comment