Sunday, May 17, 2015

Pénzügyek, család, okos táplálkozás - Bika Újhold (74.)

Május 18-án hajnalban újabb fordulóponthoz érkezünk a védikus asztrológia naptára szerint: Újhold, azaz Nap-Hold együttállás van a Bikában.

Az Újhold mindig egy markáns energetikai fordulópont, amikor a tudatos énünket jelképező, jang (férfias, kiáradó) Nap és a tudattalant mutató, jin (női, passzív, befogadó) jellegű Hold egy helyre ér, és egyesítik energiáikat.

Ilyenkor a két, amúgy ellentétes jelleg harmóniába kerül, és nem kell arra fordítani figyelmünket, hogy összhangba hozzuk őket. A pontos Újhold helyzet előtti és utáni közel 1-1 nap az, ami ebben a különleges helyzetben tart bennünket, s ez arra is alkalmas, hogy ilyenkor, az egyetértő energiák békéjében új elhatározásokra jussunk, valamilyen új ciklust indítsunk el.  

A két fővilágosító találkozója most a Bika jegy Nap energiájában, a Krittika naksatrában történik, egész pontosan a Bika 3. fokán. Ez egy izgalmas pont, mert egyrészt saját naksatrájában megtámogatott a Nap, másrészt a Hold itt, a Bika 3. fokán emelt helyzetben van, azaz nagyon erős.

A jelenlegi Bika Újhold azért is ütős, mert a Bika most igen lényeges konstellációk helyszíne.
- benne a fővilágosítókon kívül a Mars és
- a már nagyon lelassult, visszafordulás előtt álló Merkúrral
- a jegy ura, a Vénusz a hónap végéig uralmi cserében van ezzel a Merkúrral
- és szemből a Skorpió Szaturnusz, a Szűzből pedig a Rahu aspektálja.

Az aktuális Újhold tehát egy fontos pozícióban történik, ezért jelentős üzenete van.
Elsősorban családi, tradicionális relációink kívánnak megerősítést. Fontos a családban levő helyzet(ek) tisztázása, a családi - rokoni - problémákat okozó érzelmi blokkok felszámolása (lásd Rák Jupiter), és a családunkkal kapcsolatos értékrend rendezése. Most ennek van itt az ideje.

Másodsorban értékeinkről, anyagi helyzetünkről, pénzügyeinkről szól ez a konstelláció. Minden, a Bika-Skorpió tengelyen zajló fontos történés beleszól financiális dolgainkba. A Bika jelzi a saját ingóságainkat, pénzünket, a Skorpióban pedig a „mások” pénze, öröklött vagy nyert, hitelekkel kapcsolatos, vagy például tőzsdén szerzett (vagy éppen elveszített) pénzünk látszik.

Harmadsorban a táplálkozásról,  evési szokásainkról szól a Bika-Skorpió tengely. A Bikáé az evés élvezete, esetleg mértéktelensége, a Skorpióé pedig az evéssel kapcsolatos anomáliák, rossz rögzültségek, betegségek.

Most mindezek a területek nagyon aktívak, és változás, átalakulás alatt állnak. Azzal, hogy fókuszba kerülnek, lehetőséget kapunk az áttekintésükre, tudatos rendbetételükre, főként a mostani Újhold segítő energiájával.

A helyzetet tovább bonyolítja a Merkúr május 19-i visszafordulása, de erről majd holnap.

Próbáljunk meg több tudatosságot vinni mind családi viszonyainkba, mind pénzügyi dolgainkba, valamint evési szokásainkba. Az Újhold kedvező fordulópont lehet a tudatos változtatások megkezdésére. Természetesen minden egyes horoszkópban a konkrét hatás eltérő és egyedi.

Szeretettel
Vishakati

Kérdés, hozzászólás, egyéni konzultációra/ tanításra jelentkezés vishakati.gyurko@gmail.com
hivatalos oldal facebook/vishakati community













No comments:

Post a Comment