Friday, May 22, 2015

Útravaló az ünnepekre – Pünkösdi csillagállások (76.)

Bár a pünkösdi napokban nagy mozgások nincsenek  a védikus asztrológia szerinti égbolton, érdemes áttekinteni a leglényegesebb hatásokat.

Az időszak legfontosabb konstellációi a következők:


Nézzük sorban:
1.   A Bikában álló három bolygó, a Nap, a Mars és a Merkúr az értékekre, a stabilitásra, a családi tradíciókra és mindezek fontosságára irányítja a figyelmet. Vigyáznunk kell arra, beszédstílusunkkal vagy mondanivalónkkal ne provokáljunk vitát, veszekedést, az időszak erre is hajlamosíthat. 
Érdemes kijavítani a családi kapcsolatokban bekövetkezett  félreértéseket, befoltozni a lukakat, utána nézni a régóta elmaradt rokonoknak. Figyeljünk a gyerekekre, fontos dolgot tanulhatunk tőlük.
Étkezési szokásainkat kontroll alatt kellene tartani, mert szélsőségek jellemezhetik.

2.   A Bika bolygókkal szemben álló, most hónapokig retrográd Szaturnusz – bár néha úgy érezhetjük, megnehezít és bemerevít – végső soron azon dolgozik, hogy tudatunk, gondolati megközelítéseink átalakításával strukturálja, vagy újrastrukturálja dolgainkat, most éppen értékeinket.
Mi igazán fontos számunkra, mit teszünk az igazán fontos dolgainkért, mennyire fixált vagy rugalmas az értékrendünk – ezekben a témákban sűrűsödhetnek a történések és tanulságok.

3. A Merkúr-Vénusz uralmi csere május 30-ig tart, addig számíthatunk arra, hogy közlekedésünk, utazásunk, (személyes, telefonos, internetes) kommunikációnk során furcsa véletlenek, hibák, átrendeződések, tévedések fordulnak elő – általában nem súlyos kimenetellel. Minél inkább erőltetjük a dolgok kézben tartását és irányítását, annál jobban meglephetnek a fordulatok. Éberségünk, rugalmasságunk, játékosságunk próbatétele.

4.  A Merkúr hátráló mozgásától sokan tartanak, pedig számtalan pozitív hozadéka lehet. Miután nem az újabb és újabb dolgok felé terel bennünket, a retrográd időszak lehetőséget adhat régóta húzódó témák megértésére, hosszú ideje zavaró probléma lezárására. Az is lehet, hogy térben/időben visszakerülünk egy olyan szituációba, amelyet most végre rendbe tudunk tenni. A Skorpióból opponáló Szaturnusz segíti ezt. (Igazából csak a folyton sürgető, teljesítmény centrikus egó számára nehéz dolgaink lelassulása, eredményeink késlekedése.)

Erőteljes energiák vannak körülöttünk, éljünk a lehetőséggel.

Szeretettel
Vishakati




No comments:

Post a Comment