Monday, June 15, 2015

Ritmusváltás – Ikrek Mars-Nap (84.)

A napokban nagyon érzékelhető lesz az energiák változása, amelyet a védikus rendszerben több tényező okoz: a Nap és a Mars együttállása a Bika utolsó fokán, majd átlépésük az Ikrek jegyébe, s ezzel kiszabadulásuk a Szeturnusz aspektusa alól.

Amikor a Nap és a Mars találkozik, igen nagy erők működnek. A Nap a tudatos énünk, a jang oldalunk, apai és hatalmi minták összessége. A Mars az akarat, önérvényesítés, férfiasság és tetterő hordozója. Ők ketten barátok, most csupán annyi a probléma, hogy a Nap a hozzá túlságosan közel kerülő planétát elégeti, azaz megsemmisíti erejének, hatásának zömét. 

Az együttállás június 14-én a legszorosabb, ezen a napon érte utol a gyorsabb Nap a Marsot, de már napok óta - és még napokig, sőt, hetekig - ennek hatása alatt állunk. A Mars égettsége abban nyilvánul meg, hogy indokolatlanul erőtlennek, gyengének, motiválatlannak érezhetjük magunkat. Nyugtalanok lehetünk, előfordulhatnak kisebb-nagyobb koccanások, égési sérülések, háztartási balesetek. Marsunk, isteni energiánk nem tud maradéktalanul működni.

A Bikában álló bolygók a szemből aspektáló Szaturnusz korlátozását is érzik. Ez alól június 15-én, hétfőn délutántól kikerülnek, mert először a Nap, majd néhány óra múlva a Mars is átkel az Ikrek jegyébe.

Ez azt is jelenti, hogy a Bika statikus, megtartó energiái helyett az Ikrek mozgékony, változékony, kettősséget és alkalmazkodási kérdéseket hordozó energiáiba kerülnek át, s ezt valószínűleg sokan megérezzük. Egy mozgalmasabb, levegősebb, társaságibb időszak kezdődik.

A néhány napja előre indult Merkúr is kezd gyorsulni, bár ő még 3 hétig a Bikában halad. Ez alatt a szemből aspektáló Szaturnusz némileg óvatosabbá, meggondoltabbá teszi. A Bika Merkúr gondolkodásunk fókuszába az értékeket, ingóságainkat, pénzügyeinket emeli, valamint gyermekeink és kreativitásunk kérdéseit. Így, a szünidő elején nem árt a többlet figyelem.

16-án, kedden Újhold, azaz Nap-Hold együttállása lesz az Ikrek elején a Mars közreműködésével.  Ez egy érdekes új ciklust indít el. Az Ikrek Újholddal és a védikus Nap Ikrekben töltendő egy hónapjával a napokban foglalkozunk.

Szeretettel
Vishakati  

Kérdés, hozzászólás, egyéni konzultációra jelentkezés, tanítás : vishakati.gyurko@gmail.com, hivatalos oldal:  facebook/vishakati community






No comments:

Post a Comment