Thursday, July 16, 2015

Visszatérő csillogás – Punarvaszu Újhold, Rák Nap (94.)

Július 16-án hajnalban mély jelentésű Újhold van. A két fővilágosító a védikus rendszerben az Ikrek jegy legvégén találkozik, jupiteri területen, amelynek neve Punarvaszu.

Az Ikrek Punarvaszu egy érdekes kettős energia, ahol a nők inkább férfi oldalukat élik és mutatják meg (aktívak, szervezők, intenzívek), a férfiak pedig pont fordítva, passzív, női oldalukat tapasztalják meg. Maga a Punarvaszu visszatérő csillogást jelent, s magában foglalja egy régi, megszerzett képességünk, tudásunk újra villanását.

Az Újhold óráiban rövid időre azonosul tudatalattink és tudatos énünk, és ebbe a harmóniába sokféle intuíció, megértés vagy elhatározás tud beférkőzni.

Most azt volna érdemes eldönteni, mennyire kívánjuk magunkat ledarálni, kiégetni, vagy tudunk-e olyan tempót és irányt választani, amely az elmélyülés felé vezet. Aktuálisan egy igen erős Ikrek dominancia érzékelhető – itt van a Mars és a Merkúr is, szoros együttállásban -, amely pörgésben, túlterheltségben, és az azt követő fáradtságban nyilvánul meg. Idegrendszeri érzékenységet is tapasztalhatunk.

Mars-Merkúr együttállás komoly balesetveszélyt jelent közlekedésben, sportban, de erőszakos beszédstílust, arroganciát is hozhat. Érdemes ezt tudatosítani, és kellő óvatossággal, türelemmel megelőzni a rosszat.

A pontos Újhold után néhány órával a Nap átlép a Rák jegyébe, s ezzel az Ikrek mozgalmas energiája kezd megnyugodni. A Nap kissé fátyolosabb a Rák jegyében: tudatos énünk, szellemi erőnk a múltban, múltbeli értékeken révedezik. A család, a származás, a gyökerek lesznek fontosak számunkra. Jólesik majd a család valamely bugyrában tartózkodni, felidézni, emlékezni.

A Nap a Rákban haladva végigmegy a jegy 3 naksatráján. Ezekben 3 féle arcát mutatja majd meg:

Július 16-20. között jupiteri területen: a Rák Jupiterrel egy éven át tanultuk az érzelmi blokkoldást, most kapunk egy kis visszakérdezést a témából. Bejöhet egy régi emlék, egy családi lenyomat, ami arra figyelmeztet, hogy ELMÚLT, és ideje lenne továbblépni.

Július 20. - augusztus 3. között szaturnuszi területen (Pusja) párkapcsolati teendőinket firtatja, jól csináljuk-e dolgainkat szeretet és felelősség dolgában. Ha nem, megkapjuk a figyelmeztetést. Ekkor (24-én) találkozik a Nap a Merkúrral az égen (ez racionális döntéseinket segíti).

Augusztus 3-17. között merkúri energiában lesz a Nap, és még inkább a múltunk, illetve jobbik énünk, azaz lelkünk felé fordít. Lehet, hogy kedvünk támad egy régi képességünket, érdeklődésünket elővenni, és beiratkozni egy nyelvtanfolyamra,  vagy valami sport, jóga, esetleg harcművészeti foglalkozásra. 

A Nap igen fontos befolyásolója életünknek, és most  még nagyobb a felelőssége, hiszen ő a jegyura az Oroszlán Jupiternek és Vénusznak. De erről majd legközelebb.

Szeretettel
Vishakati

Kérdés, hozzászólás, kapcsolatfelvétel egyéni konzultáció / tanulás céljából:           vishakati.gyurko@gmail 
hivatalos oldal: facebook / vishakati community








No comments:

Post a Comment