Monday, August 24, 2015

Munkára fel – Szűz Merkúr (104.)


Augusztus 23-án, vasárnap hajnalban a védikus asztrológia szerint a Merkúr - tudatos működésünk, gondolkodásunk, intellektusunk és a józan ész felelőse - átlép saját jegyébe, a Szűzbe.

Ezzel a lehető legjobb történik velünk a nyári szabadságok után, az iskolaév megkezdése előtt. Saját jegyében ugyanis felpörget bennünket, aktivizálja munkakedvünket. Hatására keressük az olyan helyzeteket, ahol képességeink révén szükségesek vagyunk mások számára, ahol hasznosnak érezhetjük magunkat.

Alkalmas időszak üzleti tevékenység felélénkítésére, utazásra, sokféle szervezési feladatra, rend- és rendszerteremtésre. Ezeket a célokat leginkább itt tartózkodása első hetére vagy utolsó 4 napjára tervezzük be, mert a közbenső időszak inkább a múlt dolgaira tekint vissza, és 3 retrográd hetet is tartalmaz, ami meglehetősen lelassítja merkúri működésünket.

A Szűz Merkúr eleve nyugtalan, pihenésre nem szán időt. Most ráadásul összetalálkozik a Rahuval, emiatt még inkább megtalálja a tennivalókat, és egy pillanatra sem áll le.

A Szűzben, az egészség-betegség-gyógyítás jegyében ezekre a témákra is több figyelem kerülhet. Érdemes odafigyelni táplálkozásunkra, mert ebben az időszakban emésztésünk gyorsabban adhat visszajelzést, mi a jó számára és mi nem az.
Kedvező periódus egy egészségesebb életmód elkezdésére, megtervezésére. 
Figyeljünk bőrünk visszajelzéseire is, a Szűz Merkúr ugyanis hajlamosít a bőr érzékenységére.

A Merkúr útja a Szűzben:
Augusztus 23-31. – Nap-energiában (Uttaraphalguni), ahol gondolkodásunk férfielveket követ, vagy előbukkanhatnak apai emlékek. Olyan feladatokat kapunk, amelyekben irányító szerepünk lehet, de inkább csak szürke eminenciásként, a háttérből.
Lehet zaklatott időszak a Rahuval való közelség miatt. Augusztus 29-én állnak pontosan együtt, ez egy idegesebb, ütközősebb nap lesz, de hozhat váratlan ötleteket is az üzletben, a mindennapokban.

Augusztus 31.-október 25. – Hold-energiában (Hasta). Fő feladat gondolkodásunk gyógyítása, stabilizálása. Nagy hatással lehetnek ránk régi emlékeink. Jobban odafigyelünk a női intuícióra, gondolatokra.
A közel 2 hónapos itt tartózkodás oka az, hogy eközben 3 hetet hátrálva tölt, s mint már tudjuk, a hátráló időszak előtt és után jócskán lelassul a haladási sebessége. A retrográd Merkúrral (szeptember 17.-október 9.) fogunk majd részletesen foglalkozni.

Október 25-29. – marsikus energiában (Chitra) a Merkúr felpörög, nagy teherbírású, kezdeményező. Jó alkalom racionális terveink megvalósítására.



Fogjuk be a jó szeleket, és hasznosítsuk a Szűz Merkúr jelenlegi energiáit. 

Szeretettel
Vishakati


A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki, és kevéssé érzékeny az egyéni adottságokra. Ezt csak a saját horoszkóp ismerete mellett lehet megvizsgálni.
Ha további kérdések merülnek fel, itt lehet feltenni, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com
 


No comments:

Post a Comment