Saturday, September 26, 2015

Hitbéli tisztulás - Nyilas Plútó direkt (112.)

Szeptember 25-én a Plútó előreindul -  a védikus rendszerben - a Nyilas vénuszi területén. 

A Plútó a három transzcendens bolygó – az Uránusz és a Neptunusz mellett – egyike, közel 80 éve fedezték fel. Mostanában többször is érdeklődésünk fókuszába került: megkérdőjelezték bolygóstátuszát , s a New Horizon űrszonda révén  csodás közeli képeket kaptunk róla (lásd lent) .

Ezek a kollektív tudattalan bolygók a lelket szolgálják. Univerzális őrök annak érdekében, hogy az emberek ne térjenek el nagyon a kozmikus igazságtól. Jellemzőjük, hogy az emberi működés és befolyásolás felett állnak: nem hajhatók uralmunk és akaratunk alá, mert mindegyik közvetlen kapcsolatban van az univerzummal.

A transzcendens bolygókat a tradicionális dzsottish nem tárgyalja, a mi modernebb világképünknek viszont nagyon is fontos emlékeztetői.

A Plútó kulcsszava: totalitás. Hatóterületén eltöröl minden feleslegest, rámutat arra, hol és hogyan vagyunk gyengék. Hozzá tartozik a gyökércsakra és a szaglás, a szagok. A Plútó a nehézségi erő, mutatja, miből tud elszabadulni. Ő a kapu, ahol az egó elég.

A Plútó a védikus rendszer időszámításában 2005. február óta tartózkodik a Nyilasban, és 2020. február végéig marad itt. E jegyben alapvetően apai és/vagy hitbéli változásokat hoz fel. Hatására fanatizálhatók vagyunk, belemegyünk olyan helyzetekbe, amelyeket téves ideológiák kísérnek, s ezeknek a helyükre kell kerülniük. Ebben a 15 évben – az egész világon - a hitrendszerek kollektív szinten gyökeresen átalakulnak. A vallás, a Vatikán szerepe, a patriarchális vonal – mind-mind alaposan átalakuló témák.

Most sokszorosan érvényes: szennyezett hitrendszereknek, ideológiáknak, jövőképeknek kell megtisztulniuk a gyökeres átalakulás révén. Hamis mesterek is előkerülhetnek, akiket nem a tudásuk választ ki a vezetésre. 

Olyan lelkek születnek le ez idő alatt, akiknek elegük van abból, hogy nemzetek irtják egymást. Egyre erőteljesebb a vágy, hogy egyenrangúvá váljanak, mert a transzcendens bolygók által kitűzött feladat megoldása mindig a szemközti jegyben, most az Ikrekben van.

A Plútó 2011 márciusa óta van a Nyilas vénuszi energiájában, ezért minden vénuszi vonatkozást felerősít, különösen:
- a közelmúltban vénuszi holdházba átlépett Jupiter működését,
- a Vénusz és jegyeinek (Mérleg: kapcsolatok, a társadalom, és Bika: materiális értékek, az anyag, a természet) átalakulását.

A Plútóra is érvényes, hogy retrográd haladása idején elmélyít, ismételtet, emlékeztet. A mostani előrefordulással egy ilyen nyomatékosító perióduson vagyunk túl, figyelmünket új feladatok fogják lekötni.

Mivel az előrefordulás napján a Nap együtt áll a Rahuval - a Szűz jegy elején -, vezetői státuszok porba hullása várható, továbbá fizikai világunkban klimatikus szélsőségek, illetve földrengés, vulkánkitörés kísérheti ezt a napot.

A Plútót nem befolyásolhatjuk, csak megtapasztalhatjuk vagy elszenvedhetjük hatásait. 
A tanulság azonban a miénk.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Az alábbi emailen lehet kérdéseket feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com







No comments:

Post a Comment