Friday, September 11, 2015

Részleges napfogyatkozás – szeptember 13. (109.)

Szeptember a fogyatkozások hónapja lesz. Szeptember 13-án napfogyatkozás, 28-án pedig szuperhold és holdfogyatkozás.

Most nézzük a közelebbi eseményt.
Szeptember 13-án, vasárnap reggel a Nap és a Hold találkozik az Oroszlán vénuszi energiájában.  Nap-Hold együttállás, azaz Újhold lesz.  Ez a konstelláció sokféle energia rövid ideig tartó harmóniája, ami mindig alkalmas új dolgok elkezdésére, kinek-kinek egyéni késztetése és horoszkópja szerint.

Ez az Újhold azonban egyúttal részleges napfogyatkozás is, mivel az egyik holdcsomópont, a Rahu mindössze 12 fok távolságra lesz tőlük. A holdcsomópontok a fővilágosítók ősi ellenségei, és bizonyos távolságon belül  részben vagy egészben elfogyasztják őket.

A jelenség asztrológiai elnevezése eklipsz, annyit tesz, fogyatkozás, elsötétülés. Beszédes elnevezés a történés valódi természetéről, amely alapjában véve nem tekinthető harmonikusnak vagy jóindulatúnak. A horoszkópban érintett területen okoz valamilyen mértékű fogyatkozást, érzékenyítést. Mivel a mostani napfogyatkozás az Oroszlán területen következik be, az e jegyhez tartozó jelentések (hatalom, vezetés, férfi részünk, apai energiák), valamint testrészek (szív, keringés, gerinc) terén idézhet elő valamilyen problémát, csökkentett működést.

A tradicionális asztrológia művelői szerint a napfogyatkozás csak azokon a helyeken hat, ahol látható. Mivel ez a mostani napfogyatkozás csak távoli tájakon, Dél-Afrikában, az Indiai-óceán és Antarktisz felett lesz fizikailag is látható, említett következményeivel is (akár politikai vezetők bukásával ) ott számolnak. Ránk kevésbé lesz erős hatással, de fogjuk érzékelni.  

Érdekesség, hogy asztrológus körökben azt is számon tartják, hogy a napfogyatkozás hatása annyi évre szól, ahány óra eltelik a sötétülés kezdetétől a végéig (zárójelben: a holdfogyatkozásé pedig ugyanannyi hónapra).  

Mindenesetre a születésnaposok figyeljenek oda: akinek a születésnapja erre a napra esik, néhány nagy változásra számíthat az elkövetkező évben.

További váratlan fejleményeket hozhat az a konstelláció, hogy az Oroszlán Jupiter az eklipsz idején pontosan szemben áll az égi Neptunusszal, s ennek az az üzenete, hogy napvilágra kerülhetnek titkok, rejtett dolgok, talányok, főként a már említett Oroszlán jellegű témákban. 

Nem leszünk híján a váratlan történéseknek.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni vonatkozásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Az alábbi emailen lehet kérdéseket feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com







No comments:

Post a Comment