Thursday, September 17, 2015

Tanuljuk magunkat - Merkúr retrográd, Szűz Nap (111.)

Szeptember 17-én két jelentős konstellációváltás is van a védikus égbolton: a Nap jegyváltása és a Merkúr visszafordulása.

A Nap saját jegyéből lép át a Szűzbe, ahol ereje nem az egó vagy a hatalom fitogtatásából ered, hanem a feladatból, a szolgálatból, a munkából. A Szűzben a tevékenység, a hasznosság és az egészség lesz a fontos.

A Nap szűzbeli haladását jócskán megbonyolítja, hogy találkozik a hátráló Merkúrral, valamint a Rahuval, amely ősi ellensége a Napnak. Találkozásuk tetőpontja a szeptember 28-i holdfogyatkozás (és szuperhold), erről majd akkor részletesen szólunk.

A Nap útja részletesen:
Szeptember 17-27. között saját energiájában haladva vezető szerepünkre emlékeztet: elismerésre vágyunk jól ellátott feladataink nyomán. A hatalom nem önmagáért, hanem problémamegoldó szerepéért fontos. Szeptember 24-e egy nehéz energiájú nap: ekkor  áll pontosan együtt a Nap a Rahuval. Ez hatalomvesztést, pozíciócserét valószínűsít, mert a Nap jelentései erős csorbát szenvednek.

Szeptember 27.-október 11. Holdi energiában araszolva a Nap segít a jövőnkkel foglalkozni, és közösségek felé terel. Itt sem a vezető szerep a fontos, inkább az az igény, hogy bennünket jól irányítsanak. Ebbe a periódusba esik a Telihold és holdfogyatkozás.

Október 11-17. között a Mars uralma alatt lesz.  Igen aktív napok, szinte vonzzuk majd a nehézségeket, de küzdeni akarást is kapunk mellé.



Ugyanezen a napon a Merkúr - október 9-ig - hátrálni kezd a Szűz jegyében és természetesen megtartja emelt méltóságát, azaz a lehető legjobb formáját hozza.

A retrográd Merkúr a szokásos problémákat okozza a kommunikációval, utazással, számítástechnikával és annak eszközeivel, és úgy általában sokféle irritáló eseményt vonz be.  

Az emelt kozmikus helyzet pozitív hozadéka, hogy kevésbé leszünk feszültek,és nem okoz olyan nagy zavarokat, tanítása viszont nagyon intenzív. 
A retrográd Szűz Merkúr olyan módon tanít, hogy lefékez bennünket, hogy ne előre loholjunk, hanem a múltba tekintve jobban megértsünk velünk történt eseményeket, helyzeteket. Elmélyíti gondolkodásunkat.

A jelen hátráló időszak nehézsége abból fakad, hogy  - ahogy már foglalkoztunk vele - a Merkúr a Rahuval marad egész hónapban, és a Rahu befolyása szélsőségekbe vihet bármit. Ő teszi kockázatossá az időszakot, és miatta esünk túlzásokba. Szorongást és félelmet is kelthet, főként a fogyatkozások - már szeptember 13-án is, és 28-án, a szuperhold - idején.

Pár nap múlva égi mesterünk, a Jupiter naksatraváltását  és a Plútó előrefordulását nézzük majd meg.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Az alábbi emailen lehet kérdéseket feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com




No comments:

Post a Comment