Thursday, October 15, 2015

Tükröződésünk a külvilágban – Mérleg Nap (118.)

Október közepén néhány változás módosítja a dolgainkat: a védikus rendszerben a Merkúr és a Vénusz naksatrát vált, a Nap pedig átlép a Mérlegbe.

A Merkúr a Szűz jegyen belül holdi energiába (Hasta) érkezik október 15-én, s ezzel némileg elbillenti irányultságunkat. A Merkúr szerepe nagyon fontos ezekben a hetekben, továbbra is pörget bennünket a munkában, feladatokban. Ehhez adódik most egy mentális időutazás: gondolkozásunk elmúlt dolgainkra vetül annak érdekében, hogy jövőnket jobban megtervezzük. Rendrakás a múltban a jövő érdekében

Szombaton, 17-én a Vénusz lép be saját holdházába (Purvaphalguni) az Oroszlán jegyén belül. Ezzel csábítóbb arcát, társaságibb vonatkozásait mutatja majd felénk. Szép beszéd, kellemes napok, laza szövetkezés karriercélok érdekében, de semmi komoly erőfeszítés.
Aznap ugyanebben a holdházban szorosan együtt áll a Jupiter és a Mars, gondoskodva az ego és a férfias játszmák, az Oroszlán témák felnagyításáról.

Szintén ezen a napon a Nap megkezdi 30 napos útját a Mérleg jegyében. Ebben a hónapban fontosak lesznek a kapcsolatok, nem szeretünk majd egyedül lenni, és sok gondot fogunk arra fordítani, hogy minél inkább megfeleljünk a külvilág elvárásainak.

Tudjuk, hogy a Nap - többek között - az önös szándékokat, az individualitást képviseli. Amikor a kapcsolatokról és együttműködésről szóló Mérleg jegyébe ér, ott asztrológiailag bukásban van, és jelentései enyhe gellert kapnak.

Mivel a Nap innen a 11. jegy ura, a számunkra megfelelő közösség, a csoportenergia, a jövő alakulása, vagy a politika mind, mind fontos kérdések lesznek, de valahogy távolról, mert az esésben levő, gyenge Nap nem tudja jobban támogatni a témáit.

Az erőtlen Mérleg Nap további következménye lehet alacsonyabb önértékelésünk, hivatásbeli bizonytalanságok, férfi oldalunk meggyengülése, és problémák apánkkal vagy apaságunk terén.

Segítség viszont, hogy a Nap saját jegyében (Oroszlán) erős bolygók vannak, s ezek mintegy visszahatnak a Napra. Mindennapjainkban fogjuk tapasztalni témáiban az erőtlenséget, de mindig fogunk valamiféle kapaszkodót is kapni mellé.

A Nap részletes útja a Mérlegben:
Október 17-24.marsikus energiában: erős kapcsolati függés, ha nincs partner, erősebb késztetés a keresésére. Anyagias tendenciák, de kellembe és külsőségekbe csomagolva.

Október 24.-november 8. – a Rahu alatt olyan szituációkat kaphatunk, amelyek megmutatják gyenge oldalunkat a kapcsolatainkban. Ezt tanuljuk.

November 8-16. – jupiteri holdházban megtapasztaljuk, hogyan kell megdolgoznunk azért, hogy másokat irányíthassunk az élet bármely területén. Vezetői, szabályzó, koordináló funkcióink próbatétele

A Mérlegben szellemünk újabb nézőpontból pillant a külvilág tükrébe. Ha szeretettel, elfogadással tesszük, nem szenvedjük meg egónk csökkentett üzemmódját.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. Emailben nem vállalkozom horoszkópelemzésre, de az alábbi címen lehet  kérdést feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com.







No comments:

Post a Comment