Friday, November 20, 2015

Érzelmi szabadságunk fejlődése – Neptunusz direkt (128.)

November 18-án este a Neptunusz mintegy 5 hónapos hátrálást követően előre fordult.
A Neptunuszról, jelentéséről, tulajdonságairól júniusi irányváltása apropóján részletesen volt szó, most a továbbiakkal foglalkozunk.

Azt már tudjuk, hogy a lassú bolygók (például a Szaturnusz, Jupiter, Uránusz, Plútó) hatásához hajlamosak vagyunk hozzászokni: gyakorlatilag csak akkor érzékeljük őket, ha jegyet, naksatrát vagy irányt váltanak (ők vagy diszpozitoruk), vagy ha egy jóval gyorsabb bolygó (például a Hold) hatása éri őket.

Bármely bolygó haladási sebessége az irányváltást megelőzően rendkívül lelassul, csaknem megáll, s ezeket a napokat stacioner állapotnak nevezzük. Ez azért fontos, mert a bolygók a stacioner szakaszukban kiemelkedően erős hatásúak.

A Neptunusznál ez a hozzávetőleg 7 stacioner nap november 11-18. közé esett. Ekkor a Vízöntő Neptunusz jobban éreztette hatását: álmodhattunk érzékletesebben, foglalkozhattunk többet a szabadságunkkal, szárnyalásunkkal, a repülés gondolatával, de lehet, hogy egyszerűen csak érzékenyebbek, sírósabbak voltunk, hajlamosabbak a meghatódásra. Sokan rátaláltak olyan közösségi élményekre, mint például egy csoportos meditáció, de a tragikus párizsi hármas merénylet is egy traumatikus érzelmi sokk volt, végigsöpörve a fél világon.
Ez a hét neptunuszi érzékenységünk mutatója volt.

A Neptunusz a védikus rendszerben most a Vízöntő közepén, Rahu energiában, a Szatabisha naksatrában halad. Itt lehetőséget ad arra, hogy a jelentési körébe tartozó érzelmi, szeretettel kapcsolatos, spirituális és lelki blokkjainkat közösségeken, kollektív formában oldjuk.
Közelebbről, a Vízöntőn belül, a Rahu energiában pedig egy erős késztetést hoz arra, hogy dolgozzunk e blokkjaink oldásán, s ezt inkább tudjuk társaságban, csoportélményeken keresztül oldani, mint magányosan.

Azzal, hogy elindult előre, ismét egy aktívabb tanulási szakasz kezdődik a neptunuszi jelentésekben. Ez a szakasz 2016. június közepéig tart, legközelebb akkor lesz irányváltása hátrafelé.

A Rahu naksatra érintettsége miatt az irányváltás okozta érzékenységünk kiterjed minden Rahu-vonatkozásra is. Megrebbennek, jeleznek Rahu naksatrás bolygóink, de a Szűzben haladó égi Rahu is. Ez egy nyitottságot, esetleg felfokozottságot jelent érzelmi reakcióinkban.

A Neptunuszt a Vénusz magasabb oktávjaként is emlegetik, s az égi Vénusz most a Rahuval egy jegyben, a Szűzben halad. Dolgoznak az érzelmeink, feladatokat kap szeretetképességünk.

Annak is van jelentősége, hogy a Neptunusz a Szaturnusz jegyében halad, és pontos fényszöget zár be vele (mindketten jegyük 12. fokán vannak). Ez azt jelenti, hogy a Neptunusz is a változásokat sürgető, karmikus adósságokon dolgozó Skorpió Szaturnusz szoros hatása alatt áll. Érzelmi átalakulásunk, kiszabadulásunk elkerülhetetlen, bár hosszú folyamat.

Érdemes elébe menni ennek az égi igénynek: keressük a lelki folyamatainkat leginkább segítő közösségeket, tevékenységeket.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni.
Az alábbi címen lehet  kérdést feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com.

Közvetlenül információért kérlek, csatlakozz facebook/ Vishakati Community     oldalamhoz, annál is inkább, mert most több közösségi oldal törölte külső írások közzétételi lehetőségét. Ezért lehet, hogy megszokott oldalaidon nem fogod látni a jövőben az írásaimat.





No comments:

Post a Comment