Wednesday, March 16, 2016

Lelki munka - Halak Nap (158.)

Március 14-én a védikus számítás szerint a Nap átlépett a Halakba. Az átlépéssel megváltozik a Nap színezete, s mindené, amit a Nap jelent: vitalitásunk, apaképünk, szellemiségünk, de kreativitásunk, tehetségünk, vagy a jelenhez való viszonyunk is energiát váltott.

Az a tény, hogy a Nap kiszabadult a Vízöntő bolygócsoportból - főként az ellenséges Kétu közelségéből -, érezhető megkönnyebbülés életenergiáink számára.  

Az érzelmes, empatikus, határait nehezen megtartó Halakban a Nap hozhat több érzelmet, lelkiséget az életünkbe. Jobban kell ügyelnünk arra, hogy tudjunk nemet mondani a nem-akarom helyzetekben: azaz vigyázzunk  tudatosan személyiségünk, auránk megtartására. Ha belemegyünk számunkra nem kívánatos szitukba, sokkal jobban érezzük majd, hogy használnak bennünket (időnket, energiánkat, anyagi javainkat): valamilyen szempontból áldozatok lettünk.

A Halak Nap (március 14. és április 14. között) hangsúlyossá teheti a munkánkat. Könnyen lehet, hogy érzelmi kérdést csinálunk a munkánkból. Olyan munkára, munkahelyre vágyunk, amelyet szeretünk, ahol jól érezzük magunkat. 

Mivel a Halak a lélek jegye, az itt átvonuló Nap munkát hoz a lélek terén. Befelé visz és érzékennyé tesz, elmélyít bennünket.

Amikor a Nap a Vízöntőből átlépett a Halakba, a Szaturnusz jegyéből a Jupiterébe váltott. Ezzel uralmi cserébe is került a Jupiterrel: kölcsönösen egymás jegyében, egymás energiájában vannak. Az uralmi csere megerősíti a benne szereplőket, nagy erőt ad a Halak Napnak, de az Oroszlán Jupiternek is.

Az egyetlen bökkenő az Oroszlán Jupiter közelében araszoló Rahu, amely félelmet keltő rezgésekkel nyugtalaníthat mindent, amelyhez köze van. Ezért Halak Napunk időnként ismeretlen eredetű szorongást, veszélyérzetet hozhat. Erre megoldás lehet, ha respektáljuk lelkünk nagyobb igényét a törődésre: meditálásra, álmaink üzenetére, szemlélődésre. Sokat segíthet a víz bármely módú élvezete, és a zene is.

Azt is vegyük figyelembe, hogy a Szaturnusz a Skorpió 22. fokán már közeli visszafordulására készül, napok óta gyakorlatilag egy helyben áll (stacioner). Ebben az állapotában a Szaturnusz rendkívül erős, analógiái (fegyelem, felelősség, az időhöz való viszonyunk, érettség, ambíciók) nagyon teret kérnek maguknak az életünkben. 

Ne is próbáljuk kicselezni, ellenkezőleg: igyekezzünk elébe menni, bevállalni vele kapcsolatos témát, programot, elkötelezettséget. A Szaturnusz idei retrográd szakaszában (március 25.-augusztus 13.) ez még nagy hasznunkra válhat.

Szeretettel
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati Community  oldalamat.










No comments:

Post a Comment