Friday, November 4, 2016

Az erő velünk van - Bak Mars (209.)

November első napján a védikus Mars belépett legerősebb jegyébe, a Bakba, s december 11-ig itt halad.

Amikor a Mars helyzetét elemezzük a horoszkópban, akkor az akarat, akaraterő, bátorság, kezdeményezőképesség, tetterő, cselekvés, aktivitás, indulat jellemzőire kapunk választ. Övé a kezdő lökés, az isteni erő, de övé a viszály, pusztítás, háborúskodás is. 

A védikus asztrológiában profánabb jelentései is vannak: mutatja a sporthoz való viszonyulást, esetleges fiatal fiútestvér karakterét, és a Marson keresztül kutakodhatunk az ingatlan téma iránt is. 

Amikor belép legerősebb jegyébe, mindezek az említett jelentéstartalmak megerősödnek, hangsúlyt kapnak, témáik pozitív fordulatot vehetnek. Főként a Bak, Kos, Rák és Mérleg aszcendensűek élvezhetik ennek az emelt helyzetnek az előnyeit, több erőt, aktivitást, hatóképességet.

A Mars Bakba lépésével azonban ismét kapcsolatba kerül a Szaturnusszal, hiszen a Mars a Szaturnusz jegyébe (Bak) került, míg a Szaturnusz a Mars jegyében (Skorpió) halad. Uralmi cserében vannak, védikus nyelven Parivartana jógát alkotnak, egymás jegyeiben tartózkodnak. Ez a konstelláció egy kölcsönös, erős egymásra hatást jelent.

Ismerjük már együttes működésüket: 2016-os évünk – legalábbis február és szeptember között – a Szaturnusz és a Mars változó hozadékú, de szoros kapcsolatáról szólt a Skorpióban

Hasonlóan az együttállásuk 7 hónapjában megtapasztaltakhoz, jelenlegi uralmi cseréjük során is az alapmotívum az, hogy az aktív és cselekedni akaró Marsot a szigorú küszöbőr Szaturnusz blokkolja, azaz erősen megszűri, mit enged és mit nem. Frusztráló érzés, türelmi próbatételek.

A konstelláció óvatosságra int, vagyis arra, hogy kerüljük az impulzív, hirtelen döntéseket, és általában kissé földhöz ragadtan, a lehető legtöbb lehetőséget mérlegelve, várjunk ki elhatározásainkkal

Hasonló billegést hordoz a Dzsjéstha Szaturnusz január végéig, és a Kala Sarpa időkígyója is, amelyben hol kívül, hol - most éppen – benne tartózkodunk.

Az erő tehát itt van velünk, tegyük hozzá a bölcsességet és türelmet, hogy élni tudjunk vele.

Namasté
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot egyéni tanácsadás, tanulás  vagy jó időpont kiválasztása  céljából: 
+36 30 202 9888 vagy   vishakati.gyurko@gmail.com  





No comments:

Post a Comment