Friday, December 30, 2016

2017 - éves védikus asztrológiai előrejelzés (219.)

A nehéz karácsonyi energiák után a december 29-i Újholddal, az előreforduló Uránusszal és a Kala Sarpa lezárulásával egy oldódás, megkönnyebbülés kezdődik, s ez lesz az átmenet az új, 2017-es évbe is.

Új évünk bővelkedni fog védikus asztrológiai eseményekben, mert a 4 legfontosabb planéta – a 4 „nagyágyú” - mindegyike vált:
·        Szaturnusz január végén a Skorpióból Nyilasba,
·        holdcsomópontok (Rahu és Kétu) augusztus közepén a Bak-Rák tengelyre,
·        Jupiter, az égi guru pedig szeptember közepén a Mérlegbe.

A fenti 3 konstellációváltás mindenki számára alapvető áthangolást jelent a karmikus feladatok és lehetőségek szempontjából: életünk bizonyos területei, fejlődési késztetései érzékelhetően és lényegesen átalakulnak. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk ezeket, amelyekről az év során még részletesen lesz szó.

Szaturnusz kemény átalakulást és karma törlesztést hozott a Skorpióban töltött több mint 2 évében, s ez a folyamat még intenzíven tart 2017. január végéig. Akkor, a Nyilasba érve világképünket rendezi majd át fanatizmusunk tisztításán, ideáink átértékelésén keresztül. A Nyilas Szaturnusz 3 éves periódusa  – 2020. januárjáig - egy alapvető szellemi átalakulás, amelynek célja tudati struktúráink felszabadítása. A Szaturnusz 2017-es éve azért összetett, mert néhány hónappal Nyilasba lépése után visszafordul, és közel 4 hónapra visszatér a Skorpióba, hogy ottfelejtett témáit lezárja.

holdcsomópontok (Rahu és Kétu) 18 hónapig vannak egy jegyben. 2016. január vége óta a Vízöntő-Oroszlán karmikus tengelyen ügyködnek, ahol a fő kérdés az egyén kontra csoport, individualizmus kontra szociális érzékenység témapárok finomítása, valamint a hatalom (vezetői minőség) átértékelődése.

Még közel 8 hónapig maradnak itt, majd augusztus közepén váltanak a Bak-Rák tengelyre: itt kerülnek  terítékre  megkerülhetetlen karmikus feladataink. Felelősség, ambíció és karrier témák érzékenyítése a Bak Kétu oldalán, család, érzelmek, hovatartozás, gyökerek megbolygatása a Rák Rahu oldalán. A Bak-Rák karmikus tengelyen 2017. augusztus 17-től 18 hónapon át hatnak.

A harmadik nagy változás a Jupiteré szeptember közepén: ekkor lép át a Mérlegbe. Ezzel változik tapasztalásaink terepe: a külvilággal, partnerünkkel való, párkapcsolati együttműködés, és megfelelési kényszereinkkel való szembenézés lesz a tét a váltást követő 13 hónapban.

Nézzük meg a fenti váltások legfontosabb hatásait az egyes aszcendensek számára 2017-ben (a nyugati fokszámból 24 fokot levonva kapjuk meg a védikus aszcendenset). Akkor is érvényes a prognózis, ha az adott jegyben a Hold áll.

KOS – a Nyilas Szaturnusz külföldi utazás és magasabb szintű tanulás lehetőségét hozza, apával kapcsolatban nehézségek, szembesülések is jöhetnek. Augusztus közepétől a Rák Rahu késztetés az otthonváltoztatásra, költözésre, míg a Bak Kétu a hivatásban hoz változást. A Mérleg Jupiter szeptembertől párkapcsolati téren fordulat lehetősége.

BIKA – számára a Nyilas Szaturnusz változás, átalakulás, elengedés feladat lesz. Augusztustól a Rahu kommunikáció (írás, tanítás) és mozgás, sport terén hoz újdonságot, míg a Kétu jogi problémák rendeződését, apával való megbékélést hoz. A Jupiter szeptembertől új munka lehetősége.

IKREK – nekik a Nyilas Szaturnusz a párkapcsolat átalakulását hozza: aki párra vágyik, részesülhet egy karmikus kapcsolatban, a párkapcsolatban élő Ikrek számára viszont valamilyen okból próbatétel elé kerülhet az együttélés. A Rahu anyagi élénkülést, anyagiakra való fokozott törekvést, a Kétu tisztulást, karma törlesztést hoz a nyár végétől. Számukra szeptembertől a Mérleg Jupiter  gyerektémában vagy vállalkozásban hoz újdonságot, kedvező fordulatot.

RÁK –  nekik a Nyilas Szaturnusz munkabéli változást, nagyobb terhelést, és testi érzékenységet jelenthet – az étkezésre, szénhidrát-anyagcserére fokozottan kell figyelni. Augusztustól a Rahu belső nyugtalanságotfejlődési késztetést hoz, míg a Kétu a párkapcsolat minőségének megváltozását. A Mérleg Jupiter lakás/ingatlanbővülés, anyával kapcsolatos változások lehetősége.

OROSZLÁN – számukra a Nyilas Szaturnusz gyerektémában hoz feladatot, esetleg gyermek- (unoka)áldást. Augusztus közepétől a Rahu több álmot, nyugtalanabb alvást, és külföldi munka lehetőségét jelenti, míg a Kétu a munkavégzés, a feladatok átalakulását. A Mérleg Jupiter révén a testvérekkel való kapcsolat megváltozhat, vagy például új, harmonikus mozgás, tánc érkezhet életükbe.

SZŰZ – otthonában, ingatlanjával kapcsolatban a Nyilas Szaturnusz okán feladat várható: érdemes a tervezett felújítást, festést, átalakítást erre az időszakra időzíteni, de legalábbis átrendezni az otthont. Vaszati tanács most különösen segítő lehet. Augusztus közepétől a Rák Rahu révén a baráti kör bővülése, bevételek emelkedése, új közösség felé  való nyitás várható, míg a Bak Kétu a gyermekkel, vállalkozásunkkal való kapcsolatunk átalakulását hozza. A Mérleg Jupiter szeptember közepétől anyagilag kedvező fordulat lehetősége.

MÉRLEG – számukra a Nyilas Szaturnusz gondolkodásuk, kommunikációs képességeik és lehetőségeik (írás, tanítás, előadások), mozgékonyságuk hosszútávon történő átalakulását hozza. A nyár végétől induló másfél éves Rahu időszak átrendeződést fog hozni a hivatásban, célokban, ugyanekkor a Kétu egy tisztulást, leválást, elengedést az otthon, a szülőföld, gyökerek témájában. Az aszcendensre érkező Mérleg Jupiter szeptembertől egy jobb önelfogadás lehetősége, bár vele egy pár kiló felszaladhat. A munka, főként a segítő, lelki tevékenység szerepe nőhet.

SKORPIÓ – szülöttek január végétől megkönnyebbülnek, mert a Skorpió Szaturnusz számukra megterhelő 2 ¼ éves hatása végre levonul. Értékek, anyagiak mentén történő átalakulás várható életükben. Augusztus közepétől a Rák Rahu egy intenzív tanulási, spirituális időszak. Ezzel párhuzamosan a Bak Kétu hozhat egy távolodást a testvérektől, és egy tudati beidegződés, vagy megszokott mozgásforma elhagyását. A Mérleg Jupiter hozhat nagyobb költekezési kedvet, mélyebb lelki életet, de elviheti külföldre a gyermeküket.

NYILAS – az aszcendesükre érkező Szaturnusz többlet feladatot, fokozott fizikai terhelést, és céljaik, ambícióik, hivatásuk átalakulását hozza. Nyár végétől a Rák Rahu egy ébredező, pénzzel kapcsolatos tettvágy, esetleg örökség lehetősége, de belső félelmek, változási késztetések ideje is. Ugyanakkor a Bak Kétu anyagi elengedések, értékrendbeli átalakulás előidézője, táplálkozásuk is leegyszerűsödhet. A Mérleg Jupiter segítők, barátok, akár angyalok megjelenését hozza.

BAK – a Nyilas Szaturnusz számukra egyfajta elszigetelődéstbelső lelki munkát fog jelenteni, de esetenként külföldi munkavállalásban találják meg jövőjük megoldását. Augusztus közepétől a Rak Rahu megnyitja számukra a külvilágot: több üzleti parner, új (pár)kapcsolat  lehetősége, míg a Kétu saját maguk mélyebb megértése. A Mérleg Jupiter szeptember közepétől pozícióerősödés, hivatali előrelépés reménye.

VÍZÖNTŐ – a Nyilas Szaturnusz számukra a baráti kör és a jövőkép hosszú távú (2020 elejéig tartó) átalakulását hozza.  A Rák Rahu augusztustól egy növekvő igény arra, hogy a munkában újítsanak, de arra is, hogy a család, az érzelmek terén fejlődjenek. Ugyanekkor a Kétu révén némi elmagányosodást, belső munkát, esetleg beszédes, mély értelmű álmokat élnek meg. A Mérleg Jupiter kora ősztől megnöveli a külföld szerepét jövedelemszerzés, tanulás, guru tekintetében. Apával, apai mintákkal erősödő, tisztázó vonulat. Erős tanulási vágy.

HALAK – a Nyilas Szaturnusz hivatásuk hosszan tartó, 3 éves átalakulását indítja el: e tekintetben más emberek lesznek 2020 januárjára, mint most. A Rák Rahu a nyár végétől másfél éven át gyermekvállalást, és általánosság-ban vállalkozó kedvet, belső értékeik megmutatását, kreativitásukat provokálja, míg a Bak Kétu ugyanebben az időszakban jövőképük átalakulását, baráti körük szanálását, és tabutémák feltárását. A Mérleg Jupiter szeptember közepétől elengedéssel,  változással, halállal kapcsolatos tapasztalatok bővülését, és külső anyagi források váratlan szerepét hozhatja.

Tapasztalásokban gazdag, boldog újévet kívánok szeretettel
Vishakati

Személyes konzultáció céljából kérlek, keress a +36 30 202 888 telefonon vagy a vishakati.gyurko@gmail.com címen.  
Aszcendensed kiszámításához kérhetsz tőlem segítséget emailben, ehhez születési időd pontos napja és óra+perc adatai, valamint helye szükséges.









No comments:

Post a Comment