Thursday, December 8, 2016

A Mikulás puttonyából - Magha Rahu (216.)

Elindultak a decemberi változások, s most, Mikulás napja körül ismét átrendeződik az égi helyzet. Megkönnyebbülhetünk, hiszen újfent kijöttünk a Kala Sarpa jógából, és csendesebb 2 hét elé nézünk december 19-éig.

Egy erősödő hatás a Szaturnuszhoz közelítő Napé, amely december 10-én kulminál: ekkor éri utol a Nap a karma szigorú őrét. Bár a a megelőző 3 hét sem volt könnyű, a találkozás napja egy energetikai tetőpont, amely a Nap által jelölt témáink (egónk, hatalomhoz való viszonyunk, vezetői, főnöki minőségek, és hivatásunk, elismertségünk) megméretését, beavatását, esetleg csorbulását hozhatja. 

A védikus asztrológiában a legerősebb hatás - szeptember közepe óta, egészen január végéig - a Dzsjéstha Szaturnuszé, amely tudatilag változékony, befolyásolható állapotban tart bennünket. Azt már érezzük, hogy nagy változások előtt állunk, de még nem mi hozzuk meg a döntéseket: azok a fejünk felett születnek - rólunk. 

A rendszeresen meditálók megtapasztalhatták, mennyire kitágult körülöttünk a megváltozott tudatállapotban befogható univerzum határa. A már észlelt tapasztalások mellé újak érkeznek a Rahu, azaz a felszálló holdcsomópont december 8-i váltása okán. Az Oroszlánban hátráló Rahu  - neki ez az állandó mozgási iránya -  a vénuszi energiából belép a Magha naksatrába, a Kétu uralma alá.

Két ellentétes energia dolgozik tehát az elkövetkező 8 hónapban: a jövő és az anyagiasság felé mutató Rahu, és a spiritualitás, elengedés és múlt jelölőjeként működő Kétu. Mit jelent ez a mi életünkben? 

Amikor a Rahu a Kétu hatása alá kerül, akkor fejlődésünk visszakanyarodik a múltba. A továbblépéshez bizonyos múltbéli elakadásokat fel kell oldanunk. Ehhez vissza fogunk kerülni már megélt vagy ismerős helyzetekbe, megmutatni, hogy milyen más módon is lehet azokban reagálni. Az ismétlés terepe elsősorban az apától örökölt energetikai minták, vezetői státuszok, családi (származási) gőg, és ezeken túl bármi, amivel a Kétu horoszkópunkban kapcsolódik.

A Magha Rahu hozhat átalakulást vezetői, hatalmi pozíciókban, elvághatja az emelkedést, megfordíthat tendenciákat.

A fenti hatást turbózza az a tény, hogy az égen a Rahu Kétu területen van, vele pontosan szemben a Vízöntő Kétu pedig a Rahu uralmában van: azaz kölcsönösen egymás energiájában tartózkodnak. Ez a konstelláció 2017. április közepéig fog fennállni, és hallatlanul felerősíti a holdcsomópontok erejét és hatását. Karmánk mély tisztulása - tudatosságunk és sorsunk függvényében - emelkedéssel vagy bukással folytatódik.

Mind a belső munka, mind a mások javára végzett segítő, karitatív tevékenység most nagy súllyal esik latba karmánk ledolgozása szempontjából.

Namasté
Vishakati

Kapcsolatfelvétel személyes konzultáció, tanulás vagy kedvező időpont kiválasztása céljából: +36 30 202 9888       vishakati.gyurko@gmail.com
 

No comments:

Post a Comment