Friday, January 20, 2017

Érzelmi hullámverés - Halak Mars (223.)

Január 20-án délelőtt a védikus Mars a Vízöntőből átlép a Halakba. E lépésnek egy sor következménye van hangulatunkra, aktivitásunkra, és karmánk tovagyűrűzésére, mert a Mars a cselekvésben megnyilvánuló karma.

A Marshoz kötjük az akarattal, kezdeményezéssel, aktivitással és bátorsággal kapcsolatos megnyilvánulásokat. Ő képviseli az emberi és isteni erőt, de az erőszakot, háborút, pusztítást is. Jegyváltását elsősorban a Kos és Skorpió aszcendensek érzik majd meg, mert ennek a két jegynek az ura.

Vízöntő Mars – Kétuval együtt töltött - 6 hete marsikus témáink megtisztításáról szólt. Most ennek az időszaknak a végére értünk. Kedvező fejlemény, hogy a Vízöntőből való kilépésével eltávolodik a Kétu szomszédságából, alábbhagy a terrorveszély, az erőszakos konfliktusok lehetősége.

Új jegyében, az érzelmes, lelkizős Halakban a Mars némileg tehetetlen, mert tüzes energiái ellentétes közegben találják magukat. Tetterőnk a vizes közegben nem tud akadálytalanul érvényesülni, pedig igény lenne rá: ahol a Mars van, ott túlműködés, zizegés, aktivitás van.

Egészségügyi hatásai is vannak a jegyváltásnak. A szintén a Halakban időző Uránusszal találkozva a Mars túlpörgethet bennünket, és érzelmi, indulati kitörésekkel, váratlan megnyilvánulásokkal találkozhatunk. Ebben a közel 6 hetes periódusban ügyeljünk lábfejünk egészségére, kényelmére, mert ez lesz a legsérülékenyebb testrészünk.
Mivel a Halak Mars hat a szemben lévő Szűz Jupiterre, ez testi tünetek, kórképek, gócok, gyulladások aktivizálódását indíthatja el.  Étkezésünkben mértékletesség és odafigyelés szükséges.

A Mars Halakba lépése a jegyváltás előtt álló Skorpió Szaturnuszra is hatással van. A megelőző időszakban (Bak Mars és Vízöntő Mars idején, 2016. november eleje óta) a Mars és a Szaturnusz kölcsönösen egymás jegyében voltak. Ez az uralmi csere (vagy Parivartana jóga esete), amely felerősítette mindkét bolygót. Most az uralmi csere megszűnik, és a Skorpió Szaturnusz jegyura, a Mars érzelmesebb, vizesebb vidékekre evez.  

Tapasztaljuk a gandantába, azaz a jegyváltó zónába érkező Szaturnusz billegésben, bizonytalanságban tartó hatását. Belső félelmek, a középpontunktól való eltávolodás rövidebb-hosszabb időszakai, komfortérzetünk zuhanása mind ebből fakad. A Mars jegyváltása miatt most a lelki hatások, az elengedés, a megbocsátás szerepe kerül előtérbe.

Belső lelki munkával, tisztító, elengedő meditációkkal, imával magunkért és bármilyen érző lényért most sokat tehetünk a bennünk és körülöttünk kavargó világ lecsendesítéséért.

Namasté
Vishakati

Személyes konzultáció céljából várom jelentkezésedet a +36 30 202 9888 telefonon  vagy a vishakati.gyurko@gmail.com címen. 








No comments:

Post a Comment