Monday, April 24, 2017

Húsvéti fordulatok - Bika Mars, Dhanistha Kétu, Vénusz direkt, Kos Nap (239.)

A védikus eget mostanában két planéta, a Mars és a Kétu hatása uralja, ráadásul a Kétut - vagdalkozós természete miatt - kis Marsnak is nevezik az indiai asztrológiában.
Ez azt jelenti, hogy az égen egy Mars-Kétu-érzékenység van, amely a legkisebb impulzusra is szenzitíven reagál. E két planéta bármely elmozdulása most egy sor változást képes elindítani, márpedig a napokban a Mars jegyet, a Kétu pedig naksatrát vált.
Nézzük először a Mars jegyváltását. Első pillantásra kedvezőnek tűnik a Mars április 13-i átlépése a Kosból a Bikába, mert ezzel a Kos bolygók túltengése és a balesetveszély csökken, a mindennapok zizegése kissé csillapodik. A Bika Mars egy lassabb, megfontoltabb energia, előtérbe kerül a tradíció, a család, a megtartás és a párkapcsolat témája, mindez lelkiekkel átszőve. Erre irányul akaratunk, szándékunk az elkövetkező 6 hétben, május 27-ig.
A Bika Mars csupán egy kemény ellenállásba ütközik, ez pedig a vele kölcsönhatásban álló Szaturnusz. Két ellentétes hatás birkózik egymással az elkövetkező – ilyen szempontból - frusztráló hetekben. A Mars szokásosan kezdeményezne, akciózna, de sorra fennakad a Szaturnusz karmikus szűrőjén. Tanuljuk a türelmet, a kivárást, összhangban az aktuális retrográd Merkúrral.
Egy nappal később, április 14-én a Kétu a Vízöntő marsikus szakaszába (Dhanistha) lép, újabb löketet adva mindennemű erővel, önérvényesítéssel, agresszióval és akarattal kapcsolatos dolognak. Augusztus közepéig a Kétu a felé terel bennünket, hogy minden Vízöntő témában (jövőkép, közösségi szerveződések, társadalmi és szociális érzékenység, politika) kipróbáljuk magunkat, írjuk felül berögzültségeinket, adjunk teret kezdeményezéseknek, új lehetőségeknek. Az erő velünk lesz, mert a Vízöntő Dhanistha Kétu gondoskodik a munícióról, de a nyugalmat, higgadtságot nekünk is hozzá kell tennünk.
Jó hír, hogy a húsvéti hosszú hétvégébe már egy előreforduló Vénusszal megyünk bele, a Mérlegek és Bikák legnagyobb megkönnyebbülésére. Remélhetőleg sikerült szembesülni régi kapcsolati emlékekkel, visszaidézni és helyretenni valamit letűnt családi, rokoni, baráti vagy szerelmi történetekből. A Vénusz előreindulásával kapcsolati életünk megélénkül, és a sok retrográd égi hatás mellett kapunk egy friss szellőt is.
A napokban a Nap belép egyik kedvenc jegyébe, a Kosba, ahol bearanyozza hónapunkat, főleg ha a Kos Uránusz is úgy látja jónak. Bízzunk benne, hogy a Nap-Uránusz április 14-i reggeli találkozója nem hoz nagy eseményeket, bár hatalmi pozíciót felforgathat, egós megnyilvánulásokat támadhat.
A Kos Nappal legközelebb részletesen foglalkozunk, akárcsak a Szűz holdi részére visszahátráló Jupiterrel, mindkettő fontos szereplője a jelenlegi védikus képnek.
Addig is kellemes tavaszvárást és húsvéti ünnepeket kívánok szeretettel
Vishakati


No comments:

Post a Comment