Monday, April 10, 2017

Nagy fordulatok napjai – Retrográd Múla Szaturnusz, Kos Uránusz (237.)

Április 6. és 7. nagy erejű fordulónapok a védikus asztrológiában. Április 6-án a Szaturnusz hátrálásba kezd, 7-én pedig az Uránusz belép a Kosba. Ezek a változások egyenként is nagy horderejűek lennének, így, együtt azonban megsokszorozzák a hatást. Nézzük, mi vár ránk.
A Szaturnusz alig több mint 2 hónapja lépett be a Nyilasba. Ez alatt bevezetett bennünket a hittel,  a világképpel kapcsolatos nézetek, meggyőződések - és meggyőzések -  szélsőségeibe, olykor túlzásaiba. Világszerte kaptunk ehhez muníciót a média világából, a politikából, ilyen-olyan szellemi vezetőktől. E tekintetben eljutottunk egy pontig, ahol a Szaturnusz egyelőre nem enged tovább, sőt, visszafordít bennünket.
A retrográd Szaturnusz az elkövetkező közel 7 hónapban változatos utat fog bejárni. Hátrálása során visszalép a Skorpióba, és csak október végén fog ismét és immár végérvényesen visszatérni a Nyilasba. Ez alatt két naksatrát fog bejárni: a Nyilas Kétu energiáját (Múla), és a Skorpió merkúri szakaszát (Dzsjéstha).
Lefordítva ez azt jelenti, hogy a Múlában január vége óta megélt történésekkel, megtapasztalt élményekkel most vissza kell fordulnunk, és meg kell emésztenünk azokat. Mindenkinek a saját – vélt vagy valós, hit/meggyőződésbéli, ideológiai - igazságát kell mérlegre tennie, és szembesülni annak valódiságával. A Múla istensége Nairitti, a szerencsétlenség és pusztítás istene. A visszaforduló Múla Szaturnusz egyértelműen értésünkre fogja adni, mi maradhat, és minek kell elmúlnia, pusztulnia. Eseménydús időszak várható.
A Skorpió részen pedig ezeknek a megéléseknek, meggyőződéseknek a racionalitásunkra, elménkre tett hatása kerül a helyére. A Dzsjéstha egy vékony mezsgye dimenziók és világok között. El kell hát döntenünk, a mi igazságunk hova vezet bennünket.
A retrográd Szaturnusz tanításai ki fognak terjedni két, letudottnak vélt területre is. Az egyik, hogy amit a Skorpió Szaturnusz bő 2 évében nem tudtunk elereszteni (pedig el kellett volna), azt most megértjük, és vízre tesszük. De ne feledjük, a védikus rendszerben a retrográd bolygók mindig visszanyúlnak a megelőző jegybe, így a retrográd Szaturnusz a Mérlegbe is. Ez egy évekkel ezelőtti tartozást vet fel: túlhaladott, elhasznált kapcsolataink szanálását. A végére kell járnunk, ha van ilyenünk.
Az égen most a Kétu-energia dominál. Ebben hátrál nehéz, lezáró energiáival a Múla Szaturnusz, az Oroszlánban a nyugtalan Magha Rahu, és ide, a robbanékony Kos Asviniba érkezik április 7-én éjjel az Uránusz. Utóbbi jegyváltása markánsnak ígérkezik, felforgató változásokkal kívül-belül, konfliktusokkal, baleset- és terrorveszéllyel. Az egyidejű közös Kétu érdekeltségek miatt ezek a nehéz hatások össze fognak adódni.  Június 21-ig, amíg Múla Szaturnusz  és Asvini Uránusz lesz az égen, nagy átrendeződésekre, erőteljes változásokra számíthatunk a Nyilas-Kos-Oroszlán háromszögben, amelynek legaktívabb része a Nyilas (benne Magyarországgal) és a Kos (Németország, Izrael, testileg pedig a fej és a rajta/benne levő szervek) területe.
Nagy változásokra, életünk, gondolataink releváns megújulására számíthatunk. Annyival azonban tartozunk magunknak és környezetünknek, hogy maximális tudatossággal és türelemmel, de mindenekelőtt szeretettel vegyünk részt ezekben a történésekben.
Namasté 
Vishakati
Kérlek, kövesd honlapomat: www.vishakati.hu



No comments:

Post a Comment