Saturday, February 20, 2016

Nagy erők találkozása - Skorpió Mars (152.)

Február 20-án, szombaton délben a Mars belép a Skorpióba a Szaturnusz mellé, és szeptember közepéig marad. A Mars 2 évente megjárja a Skorpiót, és 2 évente találkozik a Szaturnusszal is, idei témája azonban különleges, mert a Skorpióban tölti retrográd időszakát. Ettől kiváltképp hosszú és emlékezetes lesz itt tartózkodása.

A Szaturnusz a Skorpióban karmikus adósságaink rendezésén dolgozik, s vele az együttműködés pont annyira nehéz, amennyire nagy bennünk a változással szembeni ellenállás. A Mars ugyanitt saját jegyébe lép, radzsa jógába kerül (=minden negyedik jegyet aspektál), és nagy erejével csatlakozik a Szaturnuszhoz. Ezzel kikerülhetetlenné teszik azokat a kérdéseket, amelyek horoszkópunk Skorpió területére esnek (munkánk, családi életünk, kapcsolatunk, stb.). A megoldáshoz azonban tudnunk kell együttműködni velük.

A Mars-Szaturnusz együttállás azoknak fog segíteni, akik ebben az energetikai hullámverésben is fegyelmezettek, türelmesek, és - jó értelemben véve – alázatosak tudnak maradni. A legjobb magatartás a szívós munkálkodás és a kitűzött irány megtartása, ezért érdemes viszonylag hosszú távú célokat kitűzni, terveket készíteni. Az ezekért való kitartó munka most nagy támogatást fog kapni.

Óriási energiák találkoznak, amelyek némileg ellentétesek (a Szaturnuszé egyenletes, következetes, strukturált, a Marsé lobogó, impulzív). Nem kérdés, hogy a Szaturnusz az erősebb, az ő vezetése fog érvényesülni, de a Mars kezdeményezéseivel, aktivitásával is meg kell találnunk a hangot.

Kettejük közös retrográd időszaka április 17. és június 30. közé esik, ez lesz a legnehezebb időszak. Tudjuk, hogy a védikus retrográd mindig régi élmények visszatérését, figyelmünk, orientációnk visszafordítását jelenti, ez sok feladatot ad ebben a periódusban.

A Mars a Skorpió 3 különböző energiájában jár majd:
február 20.-28. között a jupiteri területen. Tapasztalások értékeink és gyermekeink vonatkozásában. Itt különösen erős lesz (Szaturnusszal együttes) kontrollja az Oroszlán Jupiterre, nagy változásokat valószínűsítve Oroszlán minőségekben (vezető/hatalmi kérdések, férfi oldalunk és a gyerekek témái, szívünk fizikai és jelképes értelemben).
február 28.-augusztus 26. között szaturnuszi energiában. Ez a legszorosabb és legnehezebb periódus a Szaturnusszal, itt lesz retrográd (amikor visszatér még a Mérleg jegyébe is). Sorsszerű változások, kitűzött céljaink elérésének lehetősége, mély tanulási folyamat. Pontos találkozásuk augusztus 24-én, amikor a taktikázás ideje lejár, és végleges megoldásra kell jutnunk - vagy megkapjuk azt.
augusztus 26.-szeptember 18. között merkúri holdházban, akkor fogjuk megérteni, feldolgozni a velünk történteket.

A 7 hónapos időszak leginkább a két bolygó jegyeit érinti, azaz a Kosokra, Skorpiókra, a Bakokra és Vízöntőkre fog hatni legintenzívebben. Nekik lesz a legnagyobb szükségük önfegyelemre és tudatosságra, valamint annak elfogadására, hogy akaratuk számos akadályba ütközik majd.  A többieknek is többször kell lemondani kívánságaik érvényesüléséről, mivel most mélyebb szándékoknak kell felszínre kerülniük.

A Mars-Szaturnusz együttállása az erőszak gyakoribb előfordulását jelzi az élővilágban is, beleértve a heves természeti megnyilvánulásokat, vulkánkitörést, földrengést, cunamit, viharokat is. Valahányszor a Mars és a Szaturnusz hosszú ideig együttáll az égen, a világ hajlik a szenvedés felé.

Az elkövetkező 7 hónapban sokat fogunk foglalkozni ezzel a ritka és nehéz konstellációval, ezzel is segítve az időszak megoldásait.

Namasté
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópból lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati Community  oldalt.






No comments:

Post a Comment