Monday, February 22, 2016

Néhány gyakorlati tanács a Skorpió Mars-Szaturnusz időszakára (153.)

A védikus rendszerben az elmúlt hétvégén elkezdődött a 7 hónapos Skorpió Mars-Szaturnusz maraton, amely során meg kell tanulnunk együttműködni e két bolygó hatásaival. Az alábbi néhány praktikus tanács megkönnyítheti ezt az időszakot.

Talán a legfontosabb alapelv, hogy ne féljünk a két bolygó összhatásától. Bár malefikus, azaz ártó bolygókról van szó, nem nekünk ártó energiákat közvetítenek, hanem olyanokat, amelyek kártyavárainkat, kompromisszumos tákolmányainkat, meghaladott dolgainkat célozzák lebontani, átalakítani. Ha tartunk életünk bizonyos szegletének a rendbetételétől, akkor okkal tartunk e 7 hónaptól.

Megalapozott, hosszú távú céljaink viszont ebben a több mint fél évben (szeptember 18-ig) kifejezett támogatást fognak kapni. Asztrológiai szempontból - a bolygóenergiák révén - maximális segítséget kapunk elérésükhöz, ha mi is fegyelmezettek leszünk. Életmódváltás, munkahelyi témák átalakítása, családi vagy baráti kapcsolatok helyre tétele, bármi szóba jöhet, ami fontos számunkra, és eltökéltek vagyunk a változásban.

Érdemes tudnunk, hogy az időszak legkényesebb napjai azok, amikor a Skorpión vonul át a Hold. Ezek kb. 4 hetente következnek el (alkalmanként 2-3 nap), s általában eseménydúsabb időszakot jelölnek, amikor fokozott óvatosságra van szükségUtazásainkat, tervezhető programjainkat lehetőleg ne ezekre a napokra tegyük, hanem – ha van választási lehetőségünk – a hónap többi hetére, napjára.
Az alábbi Skorpió Hold-napokat tartsuk tiszteletben:
     február 29.-március 2.                        június 18-20.
     március 27-30.                                    július 15-18.
     április 24-26.                                       augusztus 11-13.
     május 21-24.                                       szeptember 7-9.


Legyünk tekintettel arra is, hogy a Skorpió területek (arab-perzsa országok, Törökország) most kitettebbek váratlan hatásoknak, fordulatoknak. Ha lehet, ne utazzunk oda ebben a 7 hónapban. Ha mégis elindulunk, legalább a Skorpió Hold érzékeny napjait kerüljük ki.

További fontos tudnivaló, hogy a Skorpió Mars-Szaturnusz idején a sebek, sérülések lassabban gyógyulnak. Ezért – ha megtehetjük - tervezhető műtéteinket, sebészeti és egyéb beavatkozásokat ne erre az időszakra szervezzük. Ha nincs választásunk, akkor természetesen vessük alá magunkat, de számítsunk rá, hogy gyógyulásunk némileg elhúzódik.

A 7 hónap időtartamából az a szakasz kíván majd még több tudatosságot, amikor a Szaturnusz retrográd lesz (márciustól augusztus közepéig), és különösen óvatosan kezelendő, amikor a Mars is retrográd idejét tölti (április 17-től június 30-ig).

Ezeket a maguk idejében figyelemmel követjük majd.

Namasté
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópból lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati Community  oldalt.

No comments:

Post a Comment