Sunday, April 17, 2016

Korrekciós időszak – Skorpió Mars retrográd (165.)

Április 17-én délután a védikus rendszerben a Mars a Skorpió szaturnikus energiájában hátrálni kezd június végéig. 

A Mars az erő, aktivitás, kezdeményezés, bátorság analógiák felelőse, továbbá hozzá tartozik a küzdés, a sport, és az ingatlanok is. Hátrálása során meg fogjuk tapasztalni, hogy a Mars analógiái akadozva működnek, és mozgósítható energiáink megcsappannak. Erőink nem a haladást és akciózást szolgálják, hanem korrekciós tevékenységünket. A retrográd bolygók feladata ugyanis mindig múltbéli befejezetlen vagy tökéletlen dolgaink helyrehozatala.

A retrográd Mars hónapjai sosem könnyűek, az idei két és fél hónap azonban különösen erős próbatételnek ígérkezik a vele egy jegyben hátráló Szaturnusz miatt. A saját jegyes Mars nagy energiákat mozgósítana, míg a mellette levő Szaturnusz karmikus adósságaink törlesztését kényszeríti ki. Retrográd üzemmódban mindkettő visszahat a Mérlegbe is, és kapcsolati, együttműködési témáinkat szondázza. Minél kevésbé vagyunk jelenlegi életünkben a helyünkön, annál inkább ki fog mozdítani bennünket ez a konstelláció a komfortzónánkból. Erőt, energiát csak karmikus dolgaink megvalósításához kapunk ebben az időszakban.

A két ártó bolygó június végéig tartó együttes hátrálása a Skorpióban mindenki számára nehéz hónapokat jelez, de hogy milyen módon, az az egyéni horoszkóptól függ: kinek-kinek milyen életterületén zajlik ez a tranzit. (Az esetleges jó pozíciójú, erős születési Mars és Szaturnusz sokat tud segíteni ezekben az időkben.)


Az alábbiakban összefoglaljuk, melyik aszcendens mire számíthat a retrográd Mars-Szaturnusz elkövetkező 2,5 hónapjában.  

Skorpiók  számára az aszcendensükön zajlik ez a tranzit: energiavesztés és akaratkontroll mellett nagy fizikai terhelés, amely azt célozza, hogy szelektáljunk tennivalóinkban. Bizonyos feladatokat, terveket el kellene engedni, mert csak karmikus témáink kapnak most az isteni erőből. Költözés, munkahelyi változás lehetséges. 

Nyilasok  esetében a 12. házuk kapja a retrográd Mars-Szaturnusz hatását. Könnyen lehet, hogy ebben a 2,5 hónapban rosszabbul fognak aludni és többet álmodnak – álmaikra oda kellene figyelni, fontos üzenetet tartalmazhatnak. Magányuk, esetleges elszigeteltségük most érzékelhetőbb lesz. Érhetik anyagi veszteségek, váratlan kiadások.

Bakok  számára ez egy rugalmassági próba időszaka. A Szaturnusz mint aszcendensük ura mérkőzik a Marssal. Ez a konstelláció át fogja alakítani jövőképüket, terveiket. Hiába nagy az ambíció és a teherbírás, most be kell látni annak határait.

Vízöntők  már érzékelik a Kétu tranzitját: szelekció a barátok körében, a személyiség mélyülése, spiritualizálódás. Számukra a Skorpió Mars-Szaturnusz retrográd alatt nehezedhet a hivatás, változóban lehet életcéljuk. Nem javasolt a mindenáron való ragaszkodás a régi pozíciókhoz.

A Halak aszcendensűek számára a 9. házuk témái méretnek meg: apával való kapcsolatuk, ideológiai/spirituális világképük, esetleges peres dolgaik. Ebben az időszakban külföldi utazásokon különös körültekintés szükséges. Csípőtájék, máj érzékenysége jelezhet.

Ha Kos az aszcendensünk, tapasztalhatjuk már az Oroszlánból érkező gyorsító hatásokat, mégis érzékelnünk kell erőink korlátait. Kényes húzd meg-ereszd meg szituáció, amelyben érdemes bölcsességünkre, belső hangunkra figyelni. Próbáljuk a manipulatív áramlatokat kikerülni, akár bennünk indulnának el, akár ránk irányulnak. Mélyülésre jó időszak.

Bikák párkapcsolatukat, valamint a külvilághoz való illeszkedésüket érezhetik majd nehéznek valamilyen szempontból. Agresszió vagy erőtlenség, látható vagy rejtett probléma egyaránt lehetséges együttélésükben.

Az Ikrek munkahelyükön kapnak nagy próbatételt, sok munkát, nehezen tolerálható helyzeteket. Ne bírjanak ki mindent szó nélkül, nehogy egészségük rovására menjen. Emésztésre érdemes többlet figyelmet fordítani. A legnehezebb periódus a Merkúr retrográd időszaka lesz számukra április 28-tól 3 héten át.

Rákok számára gyerekeikkel és szívügyeikkel kapcsolatos a felkérdezés. Ennek során kaphatnak nehéz helyzeteket, amelyekben csak a szeretet és öröm segít. Gyerekük zártsága oldható mozgással, sporttal, nagy beszélgetésekkel, saját szívüké az önkifejezés támogatásával.

Az Oroszlánok  nincsenek könnyű energiákban, mivel a Rahu-Jupiter kettőse meglehetősen terheli mindennapjaikat. A Szaturnusz-Mars tranzitja náluk az otthonukban vagy anyai témában jelenthet nehézséget. Ingatlannal kapcsolatos megoldandók jöhetnek.  A gerinc érzékenysége mellett a gyomorra vigyázzanak.

Szűz aszcendensűek feladata lesz a saját magukért való kiállás. Ebben kaphatnak provokatív helyzeteket. Ügyelni kell a mozgékonyságra mind fizikai, mind mentális értelemben. Testvérekkel kapcsolatos nehézségek jelentkezhetnek.

Mérlegek  vigyázzanak torkukra, fogaikra és táplálkozásukra. Böjt, fogyókúra hasznos lehet, de az is, ha kétszer meggondolják, mit mondanak ki. Anyagilag lehet erős időszak, örökség lehetőségével.

Mindenkire érvényes, hogy olyan hetek, hónapok állnak előttünk, amikor saját magunkkal és környezetünkkel szemben is több türelem és szerető figyelem szükséges. Kívánom nektek, hogy megadjátok és megkapjátok ezt, hogy megtapasztaljuk, sosem vagyunk egyedül.

Namasté
Vishakati

A fenti rövid prognózisok csak a Skorpió Mars-Szaturnusz együttes hátrálásából indulnak ki, nem terjedhetnek ki a személyes horoszkóp ezer más adottságára – az csak egyedi elemzéssel bontható ki. 
A védikus aszcendenst a nyugati aszcendens fokszámából 24 fok levonásával kapod meg. Ha nem tudod, pontos születési időd és helye megadásával megkérdezheted emailben.
Kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd vishakati.blogspot.hu oldalamat, vagy a facebook/Vishakati Community  oldalt.








No comments:

Post a Comment