Thursday, April 28, 2016

Múltba tekintő fejlődés – Kos Merkúr retrográd (168.)

Április 28-án, csütörtökön este a Merkúr retrográdba fordul - a védikus rendszerben a Kos utolsó fokán -, és május 22-ig így is marad. A Merkúr fontos bolygónk mostanában, hiszen a Szaturnusz és az Uránusz is merkúri naksatrában van. Racionális működésünk emelkedése, magasabb rendű megértésünk a tét.

A retrográd Merkúrt már ismerjük valamelyest, hiszen évente átlagosan háromszor fordul elő, mindig más jegyben, és természetesen mindig más kísérő konstellációkkal. Ilyenkor a merkúri analógiák (kommunikációnk, gondolkodásunk, üzleti életünk, közlekedésünk, utazásaink szervezése, alakulása) lelassulnak, mindenhez több erőfeszítésre és több nekirugaszkodásra van szükség. 

Minden retrográd időszakban a visszatekintés, régi dolgok, emlékek reparálása, újra megélése, helyretétele a dolgunk tudatosan vagy a tudattalanunkban - ilyen módon haladunk.

Most, a Kosban hátráló Merkúrral életünk némileg küzdősebb lesz, kommunikációnk élesebb, de hiába szeretnénk saját akaratunkat jobban érvényesíteni, ez a retrográd Merkúr (és a retrográd Mars) mellett nem fog sikerülni. Vigyázzunk nyelvünkre, kerüljük a vitát, összetűzést, az erődemonstráló helyzeteket - mi maradunk bölcsebbek.

A retrográd Kos Merkúr visszahat a Halakra is, akaratunkat és gondolkodásunkat összeköti a lelkünkkel. A hátráló időszak legfontosabb üzenete ez: megérteni, tudatos létünket milyen módon kell irányítani ahhoz, hogy lelkünkkel harmóniában legyünk. A kettő nem mehet szembe egymással.

Számíthatunk arra, hogy több fejproblémánk lesz: fejfájás, migrén, magas vérnyomás, ezért érdemes lenne visszavenni a tempóból, és figyelni, mire mennyi erőnk, energiánk jut - ezeket ugyanis most nem mi szabályozzuk, hanem kapjuk arra, amire szükségünk van utunkhoz. Emésztésünk lelassulhat, ezért nem ez a 3 és fél hét a sikeres fogyókúra ideje. Táplálékunk minőségére és mennyiségére azonban érdemes odafigyelni. Leginkább a Kosok és Skorpiók számíthatnak ezekre a tünetekre.

Főként a Szűz aszcendensűek számára - mivel nekik a hátrálás jegye a Szűztől a 8. - hozhat olyan, nem könnyű megéléseket, amelyek az elengedésről, elmúlásról szólnak. De mindannyian közelebb kerülhetünk félelmeinkhez,  lehetséges veszteségek megéléséhez, és mindannyiunknak segíthet az elmélyülés, a meditáció, az elengedés mentális gyakorlása, elfogadása.

A helyzetet nehezíti a jegyúr Mars hátrálása is, mintha behúzott kézifékkel tolatnánk. Önmagában a tény, hogy a Merkúrral együtt most már 5 bolygó (Mars, Szaturnusz, Jupiter, Plútó) hátrál az égen, jelentős korrekciós időszakot sejtet. Ennek nem az a célja, hogy ellehetetlenítse életünket, hanem hogy múltbéli emlékeket, élményeket, érzéseket visszahozva, újra megélve lehetőséget kapjunk másfajta megértésekre, dolgaink új szintézisére.

Lelki és szellemi dolgainkban nagyot léphetünk most előre, bár mindennapi életünkben ezt nehézkes botladozásnak tapasztalhatjuk. Hogy jobban érezzük a haladást, érdemes gyakrabban elcsendesedni, és magunkba vagy az égre tekinteni.

Namasté
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati 
Community  oldalamat. 





No comments:

Post a Comment