Friday, April 8, 2016

Pörgés, társaság, pénzügyi hinta - Rahu Oroszlán Purvaphalguni (163.)

Április mozgalmasan indult az indiai asztrológia szemszögéből: alig néhány órával a Vénusz jegyváltása után az egyik kiemelt fontosságú energiapont, a Rahu átlépett a vénuszi energiába.

A Rahu a holdcsomópontok közül az északi vagy felszálló, Sárkányfejnek is nevezik.
Fizikai kiterjedése nincs, ő egy árnyékbolygó, mégis óriási energiákat mozgat. Hatása főként anyagi természetű, a fizikai síkon befolyásol. Erős motiváció, fejlődési késztetés jelenik meg tartózkodási jegyében, de félelmet, nyugtalanságot is gerjeszt. Az adott életterületen felpörget, aktivizál, megéléseket hoz.

Január végi jegyváltása során lépett be az Oroszlánba, annak is Nap naksatrájába – eddig tehát dupla Nap-energiában volt. Az április 1-jei naksatra váltással a Vénusz energiájához kötődik az elkövetkező 8 hónapra.

A naksatra váltásnak több üzenete van.
Mindennemű vénuszi dolgaink (vágyaink, kapcsolataink, értékeink, ragaszkodásunk) most felpörögnek, eseménydúsak lesznek, mert befolyásolja őket a Rahu természete. Kötődéseink elszakadhatnak, számunkra fontos dolgok átértékelődhetnek, cserébe újak jöhetnek. Felélénkülhet társasági életünk, művészetek iránti érdeklődésünk. Mivel a Vénuszhoz tartoznak az anyagi javak, a gazdaság (például a tőzsde), e téren is számíthatunk hektikusabb időszakra világszerte.

A Rahu kiterjeszti természetét az égi Vénuszra is (azaz bárhol jár most a Vénusz, viszi magával a Rahu izgága hatását). Mivel néhány napja a Halakba lépett van, ez a jegy kap jócskán a nyugtalanító hatásokból. A Halakhoz tartozik a psziché és a lábfej. Lelkiségünkben, pszichés dolgainkban lehetünk érzékenyebbek, kihasználhatóbbak, sírósabbak akár.  Lábfejünk aktuális jelzései, sérülékenysége is erről üzen. E témára ráerősítés volt az április 7-i Halak Újhold, amely az elkövetkező hónapra a lelki élet, segítőkészség, együttérzés fontosságára irányítja a figyelmet.

A naksatra váltással a Rahu ismét azonos energiába került a Jupiterrel. Hatásuk - egymásra és a tüzes jegyekre - felerősödik: a Jupiter felnagyítja a Rahu befolyását, a Rahu pedig ismeretlen területekre viszi és megváltoztatja a Jupitert. Közös munkálkodásuk eredményeként az egó és az erőszakos, domináns férfioldal még inkább felfuvalkodik, a gazdasági élet hullámzóbbá válik, politikai illetve pénzügyi téren fejcserék várhatók. A Jupiter május 9-ig hátrál, addig az időszaknak érzelmi felhangjai is lehetnek.

Nehezen kezelhető kettősük a Skorpió Mars-Szaturnusz aspektusa alatt is áll, amely kontrollt is jelent Oroszlán témáinkra.  Kreativitásunk próbálgatásával, művészi érdeklődésünk kielégítésével, önmagunk egójának finomhangolásával, és egymásra figyeléssel érdemes kicsit elébük menni.

Szeretettel
Vishakati





A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati 
Community  oldalamat.







1 comment: