Tuesday, July 12, 2016

Erőpróba – újra Skorpió Mars (185.)

Július 12-én a védikus Mars ismét belép a Skorpióba, saját jegyébe, s ezzel megkezdődik a Szaturnusszal való végjátéka.

A Mars  idén másodszor lép a Skorpióba, hiszen február 17. óta hónapokat töltött már itt, hol direkt, hol retrográd irányban haladva. Mostani belépésével az utolsó, szeptember közepéig tartó menet kezdődik a Szaturnusz társaságában. A két, egymással ellenséges bolygó 2 hónapos skorpióbeli vonulása kihat életünkre, aktivitásunkra, és még az időjárást is szeszélyessé teszi.

A Mars a három Skorpió naksatrát az alábbiak szerint érinti:
-  július 12-26. között a jupiteri Vishakát – a belépéskor érzékelni fogjuk megnövekedett energiáinkat. A Mars és a naksatra ura, a Jupiter barátok. Ez az időszak a legkedvezőbb a három közül: megtapasztaljuk az erőnket;

-   július 26. - augusztus 26. között szaturnuszi energiában van (Anuradha) –  a legnagyobb próbatétel  és feszültség időszaka. A Mars ellenséges energiában van, magával a Szaturnusszal is egy naksatrában, ráadásul a Szaturnusz hátrálva közelít a Marshoz. Az egymáshoz való közeledés felnagyítja kettejük rossz viszonyát, melynek tetőzése az augusztus 24-i találkozásuk;

-   végül augusztus 26-tól a szeptember 18-i jegyváltásig a merkúri Dzsjésthában – a feszültség oldódik, megértéseket kaphatunk, amelyeken keresztül könnyebb a szükséges elengedéseket megemészteni.

A Mars 2 hónapos útja során a legnehezebb időszak kétségtelenül az Anuradha szakasz, amikor a Szaturnusszal való ellentétes karakterük a leginkább megmutatkozik. 

próbatétel abban áll, hogy a Mars saját jegyében nagyon meg akarja élni erejét, aktivitását, míg a robosztus és szigorú Szaturnusz minden egyes lépését ellenőrzi - és nem biztos, hogy jóváhagyja. Nagy lendülettel, marsikusan látnánk neki terveinknek, amelyek a szaturnuszi szűrőn vagy átjutnak, vagy nem. Ezért aztán türelem, bölcs belátás és rugalmasság szükségeltetik majd ebben az időszakban.

Ugyanakkor tudnunk kell, hogy azok a célkitűzéseink, amelyek karmikus utunkkal megegyeznek, nagyon is részesülnek a Mars energiáiból és a Szaturnusz hosszú távú támogatásából. Érdemes okos célt kitűzni, mert ahhoz most erős akaratot és önfegyelmet kaphatunk.

A nyár hátralevő részében nehéz energiák hatása alatt állunk, egy nagy húzd meg - ereszd meg játék résztvevői leszünk, amikor fokozott türelmet és szeretetet kíván társainkhoz és saját magunkhoz való viszonyunk is.

Namasté
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot konzultáció vagy tanulás céljából: 
vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888. 










No comments:

Post a Comment