Thursday, August 11, 2016

A Guru új jegyben – Szűz Jupiter (191.)

Augusztus 11-én kora este a védikus Jupiter jegyet vált, és az Oroszlánból a Szűz jegyébe lép. A jegyváltás egy évnél is hosszabb kihatású, jövő szeptember 11-ig tart. A bölcsességet, igazságot, spiritualitást és filozófiát képviselő, jóindulatú bolygó alapjában befolyásolja mindennapi életünket, belső nyugalmunkat, ideje hát, hogy megpihenjen egy nyugodtabb konstellációban.

A Jupiternek a Szűz nem a kedvenc jegye, mégis enyhülést hoz. Változást az eltérő jegy(színezet) miatt, és kedvezőbb státuszt: kiszabadul az őt megrángató Rahu szomszédságából, de a Skorpióból vasmarokkal szorongató Mars-Szaturnusz aspektusából is. Átlépésétől kezdve szoros együttműködésben lesz a Szűz urával, a Merkúrral, és az is - bárhol jár - viszi magával a Jupiter energiáit.

A Kétu energiaváltása után ez a második felszabadító történés, amely révén jupiteri témáink megnyugszanak. Ez mindannyiunknak kedvező, de főként a jupiteri (Halak, Nyilas) aszcendensek, Holdak - és a jupiteri naksatrás bolygók - tulajdonosai könnyebbülnek meg rövid időn belül érzékelhetően.

A Jupiter mint Guru új jegyében a szűzi témákban hoz erősebb azonosulást. Jöhet vele új feladat/munka, új irányok a hasznosság megélésében, jó értelemben vett alázatprogram, segítő, gyógyító megnyilvánulások. Egy gyakorlatiasabb, a munkát és annak eredményeit preferáló vonulat.

A Szűz Jupiter évében jobban tanít bennünket a testünk is, mert a Guru érzékenyíti testtudatosságunkat. Testünk direktebben fog visszajelzéseket adni arról, mi a megfelelő számára táplálék és életmód szempontjából. Ha nem figyelünk oda, ez akár betegségeken keresztül is történhet. Gyorsabban produkálunk testi jelzéseket a számunkra nemkívánatos inputokról, azaz könnyebben szomatizálunk.

A Szűz testi területe a vékonybél, hozzá tartozik az emésztés, ezért a Szűz Jupiter évében az étel intoleranciák, allergiák, bélbetegségek is gyakoribbak lehetnek, de nyomot hagyhat túlhajszoltságunk, rosszul megválasztott, épp hogy kibírt feladataink is. Kiváló időszak életmódunk, táplálkozásunk megreformálásához. A Jupiter egyetlen nehézsége az, hogy túlzásokba visz. Ezért témáiban a mértéktartásra kell ügyelnünk.

A Jupiter a Szűzből tekintve a 4. és 7. jegyek ura, ezek témáiban fog tapasztalásokat hozni. Több költözés, több ingatlan adás-vétel, otthonunk fontosabbá válása, otthoni munkavégzés, több vagy más jellegű kapcsolat az anyával, partnerünk új oldalának megtapasztalása, tőle bölcsesség vagy lelkiség tanulása – ilyen és hasonló módokon fog bennünket a Szűz Jupiter tanítani.

A 3 féle Szűz-naksatrát az alábbiak szerint járja majd be a Szűz Jupiter:
     - Nap-energiában kezd, s itt jár majd szeptember végéig, erősítve szakmai, hivatásbeli elkötelezettségünket, kiteljesedésünket a munkában;
    - Hold-energiában  október-november során, ekkor erősödik majd a női energia, a hasznosságra törekvés, és az anyától hozott/örökölt minták tisztítása;
     - december elején a marsikus területre lép, és energikusabbá, küzdősebbé tesz majd bennünket. (Ide esik majd 4 hónapos retrográd időszaka is február 5. és június 9. között.)
  
Életünk, mindennapi jóérzéseink, belső nyugalmunk ezzel a váltással jelentős megerősítést kap. A két nappal később, augusztus 13-án direktbe forduló Skorpió Szaturnusz is – lassan, lassan – letisztuló tendenciákat hoz, bár egyelőre marad a feszültség a Marssal történő augusztus 24-i találkozójukig.

Áldás
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot egyéni konzultáció vagy tanulás céljából: vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888 

Jupiter sarki fénnyel (Northfoto)




No comments:

Post a Comment