Wednesday, August 17, 2016

Hepehupás tájon - Oroszlán stellium Ráhuval (192.)

Szép és mély napokat élünk. Általános megkönnyebbülést hozott a Jupiter jegyváltása, és dolgaink valamelyest megindulását a Szaturnusz előre fordulása. A védikus égen folytatódnak a változások, hol kisebb, hol nagyobb lépésekben.

A legfrissebb változás a Nap jegyváltása. A Nap, legmélyebb szellemi önvalónk, de egónk, férfioldalunk, hatalomhoz való viszonyunk mutatója is, 16-án átkerült saját jegyébe, az Oroszlánba. Itt általában megerősödik, fényezi énünket, megemeli kreativitásunkat, önérvényesítési vágyunkat. Hoz egy indíttatást arra, hogy szerepeljünk, a középpontba kerüljünk. 

Oroszlán stellium van. A Napon kívül a Merkúr és a Vénusz, valamint a Rahu is itt áll. Bármely bolygócsoportosulás mindig egy erős hangsúly az adott jegyen. Ezt most az Oroszlánban a Rahu nyugtalanító társasága, és a Skorpióból ide aspektáló Mars-Szaturnusz terhe is nyomasztja. Utóbbi egyszerre energetizálja és auditálja az általa érintett területeket, azaz kiveszi a kezünkből az irányítást, amit sosem könnyű viselni.

Az Oroszlán Rahu pedig minden Oroszlán témát felzaklat, kiszámíthatatlanná és szorongatóvá tesz, főként azon a bolygóenergián keresztül, amellyel egy jegybe kerül. Az elmúlt fél évben már megmutatta erejét a Jupiteren, most pedig néhány hétig a Napunkon keresztül próbálgat bennünket. 

Legnehezebb az Oroszlán aszcendensek számára. Megélhetjük saját énünk zaklatottságában, főnökünkkel való kapcsolatunk hintájában, apánk vagy feletteseink, vezetőink pozíciójának hullámzásában, változásában. A Nap mint hatalmi képlet megrázkódtatásokat szenved el.

A fővilágosítók közben már készülődnek a szembenállásra: augusztus 18-án Telihold van. Az Oroszlán Nap a Rahuval, a Vízöntő Hold a Kétuval - mindketten egy jegyben egy-egy holdcsomóponttal, legnagyobb ellenségeikkel -, ezért kvázi fogyatkozást, képességeik, fényük, erejük képletes veszteségét szenvedik el. Ez a Telihold megerősíti a hatalmi témák és a jang minőség erővesztését, változását, a másik oldalon pedig lehetőség női, passzív oldalunk tisztulására.

Jó hír, hogy a Merkúr már augusztus 19-én, a Vénusz pedig 25-én kilép a Rahu mellől – a merkúri (Szűz, Ikrek) és a vénuszi (Bika, Mérleg) aszcendensek kedvezőnek fogják majd érzékelni ezt a váltást. A jegyváltáskor a Merkúr saját jegyébe lép, ahol a Szűz Jupiter már várja,  s jót tesz neki, hogy jegyura, a Merkúr is megerősödik. 

Élvezzük ezt a kedvező égi adottságot, a Szűz témák egyidejű megtapasztalását racionalitással (Merkúr) és bölcsességgel (Jupiter). Éljünk a testi, egészséggel kapcsolatos, valamint munka/szolgálatbeli témákban való kettős megismerés ritka lehetőségével. A hatás a hónap vége felé gyengül, mert a Merkúr 30-án retrográdba fordul.

Miközben kisebb-nagyobb energiák mérkőznek vagy segítik egymást, a háttérben a Mars és a Szaturnusz találkozója készülődik a Skorpió 16. fokán. Az időjárás szeszélyessége, az elszaporodó erőszakos, sőt, háborús események jelzik e roppant erők közeledését.  

Jóakarat, békevágy, empátia és segítő odafigyelés - mindezekre a legnagyobb szükség van most külső és belső világunkban.

Namasté
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot egyéni konzultáció vagy tanulás céljából: vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888  





No comments:

Post a Comment