Wednesday, August 31, 2016

Szeptember havi védikus prognózis (195.)

Szeptember nap- és holdfogyatkozást is tartogat számunkra, a hónap 2/3-ában a retrográd Merkúr miatt toporgunk, a legfontosabb történés azonban a Mars jegyváltása lesz 7 hónapos Skorpió tartózkodása után.

A hónapba úgy érkezünk, hogy előtte, augusztus utolsó napjaiban a Szűz Merkúr visszafordul, a már hátráló Kos Uránusz pedig visszaaraszol nemrég elhagyott jegyébe, a Halakba.  Az előző hónapot tehát lelassulva, visszafordított figyelemmel és energiákkal hagyjuk el, miközben a szeptemberbe egy feszültségekkel terhes Újholddal érkezünk.

A Merkúr hátrálása a már sokszor tapasztalt módon lelassítja gondolkodásunkat, elménket, közlekedéssel és üzleti dolgokkal kapcsolatos működésünket. Mozgására nagyon figyelni kell, mert főszereplővé lépett elő, egy sor bolygó van az energiájában: a Szűz Jupiter és Vénusz a jegyében,  az Uránusz, és - jegyváltásáig -  a Mars merkúri naksatrában halad. A saját jegyes, hátráló Merkúr és az általa befolyásolt bolygók üzenete: visszafelé tekinteni, rendet rakni, megérteni.

A hónap meghatározó fordulata a Mars kilépése a Skorpióból. 7 hónapos skorpióbeli, Szaturnusz társaságában töltött tranzitját végigkövettük, -szenvedtük. A váltás ideje szeptember 18., amikor akaratunk és erőnk kiszabadulását trendfordulóként fogjuk érzékelni.

Nézzük a részleteket, benne a szeptember 1-jei napfogyatkozással és a 16-i holdfogyatkozással.

Szeptember 1. – Az Oroszlán közepén Újhold van, amely a Rahu közelsége miatt egyben  részleges -  csak Afrika és az Indiai-óceán felől látható - napfogyatkozás is.  A napfogyatkozás mindig Napunk - azaz legmélyebb szellemi valónk, vitalitásunk, egónk, hatalmunk, főnökünk - csorbulása, erővesztése. A Rahu szoros környezetében egy csavart kap minden, ezért váratlan fordulatra számíthatunk Oroszlán területeken, illetve a Nap említett analógiáiban.

Az Oroszlánban zajló 1-jei napfogyatkozás baljós színezetét fokozza, hogy egy kellemetlen, feszítő aspektusban (T-kvadrát) van a Skorpió Mars-Szaturnusszal, és a Vízöntő Kétu-Neptunusszal. Átláthatatlanság, blokkolt energiák, magasfeszültség nehezíti az iskolakezdés napját, amely a magas szintekre, a politikára is kiterjedhet. Minden türelmünkre és együttműködési képességünkre szükségünk lesz ezen a napon, de az elkövetkező 4 hétben is, hiszen az Újhold mindig az előtte álló közel egy hónapos időszak előrejelzője.

Szeptember 9. – A hátráló Merkúr visszakerül az Oroszlánba, ahol ismét felveszi a Rahu nyugtalanabb rezgéseit. Az Ikrek és Szűz aszcendensűek különösen, de valamennyien meg fogjuk érezni, hogy az időszak egyik karmestere, a Merkúr zaklatottabb helyzetbe kerül. Közlekedésben, utazás során fokozott elővigyázatosság szükséges. Mindent többször ellenőrizzünk, biztosítsunk.

Szeptember 16. – A Nap belép a Szűzbe, ezzel pedig énünk, szellemünk kikerül az Oroszlán Rahu szomszédságából: kissé megnyugszunk, és rendeződnek viszonyaink a feletteseinkkel, jobb főnökök és jobb beosztottak leszünk. A frissen belépett Szűz Nappal rövidesen szembe kerül a Hold, azaz Telihold lesz a Szűz-Halak tengelyen, egyúttal hazánkból is látható félárnyékos holdfogyatkozás.

Szeptember 17.– Két érdemleges váltás is történik: a Vénusz megérkezik saját jegyébe, a Mérlegbe, hogy megélénkítse kapcsolatok, társaság és művészi élmények iránti vágyunkat. A Szaturnusz pedig a Skorpió merkúri területére (Dzsjéstha) ér. Itt egy napig azonos naksatrában lesz a Marssal, lehetnek kisebb nézeteltérések, egyet nem értések környezetünkben.

Szeptember 18. – A nagy kiszabadulás napja: a Mars február közepe óta tartó Skorpió átvonulása véget ér, és megérkezik a Nyilasba. Energiánk, akaraterőnk, döntési képességünk helyreáll, egy optimistább, előretekintőbb, nyitottabb időszak kezdete.

Szeptember 22. – A Merkúr ekkorra már ugyancsak megközelíti a Rahut, de ezen a napon direktbe vált, azaz elindul előre.  Mozgása még lassú, de egyre gyorsul, alig több mint egy hét múlva már ismét saját jegyében, a Szűzben van. Az erős, előre haladó Merkúr hatásosan megsegíti majd mindennapi működésünket.

Szeptember 28. – Ismét két fontos mozzanat: a Jupiter a Szűz jegy holdi energiájába (Hasta) ér, ahol érzékenyebbek leszünk múltból hozott, női (nőági) problémákra, ezeket fogjuk gyógyítani magunkban. Közösségibb időszak, jobban vonz majd mindenkit a csoportenergia. Ugyanaznap a Plútó direktbe fordul, tehát nem az ismétlős, kikérdezős időszak, hanem új dolgok tanulása, tapasztalása lesz terítéken.

Derűs, türelmes és empatikus szeptembert kívánok mindenkinek, folytatjuk a részletekkel.

Szeretettel
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot tanulás vagy  egyéni konzultáció céljából: vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888 




No comments:

Post a Comment