Saturday, October 1, 2016

Októberi védikus prognózis (201.)

Október hónapot az Újhold energiája keretezi, mert Újholddal kezdődik, és Újholddal végződik. Az Újhold mindig egy kezdet, egy előttünk álló 4 hetes periódus kulcsa. Most október első napján megkapjuk az indítás kódját, az utolsón pedig a hónapban véghezvitt dolgaink értékelését, illetve újratervezési lehetőségét.

A hónap jelentős változása a Merkúr 3-i kiszabadulása az Oroszlánból - a Rahu nyugtalanító szomszédságából -, s egyúttal átlépése saját jegyébe, a Szűzbe. Így itt már egy mesterhármas (Jupiter, Nap, Merkúr) fog működni. Felerősödik a hasznosság, a rendszerezés igénye, de testünk is intenzívebben jelez jót és rosszat egyaránt. Szűz aszcendensek intenzív tanulási időszaka.

A Merkúr javuló helyzete most különösen fontos, mert több nagybolygó is az energiájában van. Közülük kiemelkedő a Skorpió merkúri naksatrájában (Dzsjéstha) haladó Szaturnusz. A Dzsjéstha egy határvidék a látható és a láthatatlan mezsgyéjén, különböző tudatsíkokat kapcsol össze, egyfajta időkapu módján működik. Eközben kibillent bennünket megszokott gondolati mechanizmusainkból, elbizonytalanít, kétségekbe dönt, amelyekből új tudati struktúrák megtalálásával tudunk továbblépni. Billegő, bizonytalan, útkereső időszak, amely a Szaturnusz január végi jegyváltásával fog majd végleg megnyugodni.

A védikus október behoz egy ritka jelenséget - december közepéig 4 periódusban -a Kala Sarpa jóga formájában (Kala=idő, Sarpa=kígyó): az egymással szembenálló Rahu-Kétu tengely egyik oldalára esik az összes bolygó, a másik oldal pedig kiürül, mintha vákuum keletkezne. A Kala Sarpa időkígyója mindig intenzív tesztidőszakot jelöl, amikor változásra ítélt dolgainkkal, átrendeződéseinkkel be vagyunk szorítva, hogy minél mélyebben és aktívabban dolgozzunk velük. Velejárója a bizonytalanság és a megosztottság is.  

A Kala Sarpa  polaritását 2 hetente a Hold töri meg, mivel a gyorsjárású Hold 2 hétig az egyik oldalon van, 2 hétig pedig a másikon. Az alább felsorolt 4 Kala Sarpa periódus nehéz, vagy legalábbis nehéznek érezzük személyes és magasabb szinten is. Ekkor nyugalmunk és biztonságérzetünk megőrzése  többlet erőfeszítéseket igényel:
  •        szeptember 28. – október 13. között
  •        október 26. – november 9. között
  •        november 22. – december 6. között
  •   és december 19-29. között, ekkor azonban a Mars megtöri a holdcsomópontok mentén kialakult  egyoldalúságot, azaz a Kala Sarpa jógát.

Nézzük a hónap lényegesebb fordulatait.

Október 1. – A hónap első hajnalán Újhold a Szűz jegy közepén (Hasta), a Jupiter társaságában. Erős felszólítás tudatosságunk, gondolati struktúráink rendszerezésére, testünk tiszteletéreTisztítókúra megkezdéséhez kiváló alkalom.

Október 3. –  Szűz Merkúr - A Merkúr ezen a napon jegyet vált, ezzel kiszabadul az Oroszlán Rahu frusztráló és mindent megcsavaró hatása alól. Elménk, mozgásunk lecsillapodik, a balesetveszély alábbhagy, Ikrek, Szüzek megnyugszanak.  Saját jegyében megerősödve sok segítséget ad mindennapjainkban. A váltás tiszta, pozitív hatása érzékelhető lesz.

Október 8. – A Merkúr holdi energiába lép, ahol jövőképünkre és szabadságigényünkre, valamint politikai kérdésekre érzékenyít. Közben a Mars vénuszi területre, a Plútó szoros közelségébe vált. Szenvedélyek, hittel, meggyőződéssel kapcsolatos fellángolások várhatók, remélhetőleg perzselődés nélkül.

Október 12. – A Vénusz belép a Skorpióba, erős vágyakat, testiséget és anyagi, pénzügyi machinációkat hozva. Itt ér véget az első Kala Sarpa periódus, némi megkönnyebbülés mindenki számára.

Október 16. – Kora reggel Telihold a Szűz Halak tengelyen. Lelki munka magunkon vagy másokon, gyógyító tendenciák, erős intuíciók. Ugyancsak ezen a napon az égi Nap belép a Mérlegbe, hogy figyelmünket saját magunk helyett a párunkra, partnerünkre, a külvilágra fordítsa. Ettől kezdve a Mérlegek napról napra több fókuszt kapnak.

Október 21. – Kapcsolataink, kifelé fordulásunk, figyelmesebb gondolkodásunk és megnyilvánulásaink segítője a Mérlegbe lépő Merkúr.

Október 22. – Az év utolsó 10 milliószoros napja, áldással és jó energiákkal.

Október 28. – Immár 2 napja ismét egy Kala Sarpa periódusban vagyunk, amikor intenzívebb a belső munka, több a nyugtalanság. A Mars energiát vált, és aktivitásunkat emelkedettebb, lelkileg vagy fizikailag távolibb dolgok felé fordítja. Utazás, tanulás, mesterünk megtalálása most aktívabb terület. Vénuszunk a Skorpió manipulatívabb részére ér.

Október 30. – A hónap egy kora esti Mérleg Újholddal zárul. Azt kérdezi, mennyit sikerült testi és tudati viszonylatokban tisztítanunk, változtatnunk az eltelt 4 hétben. A jövőre szólóan pedig együttműködéseink fejlődőképességét veti fel.

Merkúr által megsegítve, Szaturnusz és Kala Sarpa jóga által egyensúlyunkban megbillentve, haladunk utunkon.

Namasté
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot tanulás vagy  egyéni konzultáció céljából: vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888










No comments:

Post a Comment