Sunday, November 20, 2016

Egységélmény felé - Neptunusz direkt (212.)

Miközben kanyargunk a Kala Sarpa kéthetes útvesztőiben - most éppen kívül, egy kicsit nyugalmasabb időben - a Neptunusz november 20-án több hónapos hátrálás után ismét elindul előre.

Neptunusz-ról, a magasabb rendű szeretet bolygójáról már többször esett szó. Ahol a Neptunusz van, ott az érzelmek, s a hozzájuk kapcsolódó blokkok, hiedelmek, görcsök oldása történik. Arra szolgál, hogy eloldjon a földtől, eltöröljön érzelmi függőségeket, amelyektől magunktól nem tudunk megszabadulni. 

2008-tól 2024-ig tartózkodik a Vízöntőben. Itt - a közösség, barátok, a szabadság és a jövő jegyében - az a lehetőség jár vele, hogy érzelmeink, szeretetképességünk átalakulását ne magányosan, hanem csoportokon, barátokon keresztül éljük meg. 

A folyamatban fontos szerepe van a modern telekommunikációs csatornáknak, eszközöknek, hiszen a Vízöntő az innováció jegye is. 

A Neptunusz fontosságát emeli most az a tény, hogy január vége óta azonos jegyben van a Kétuval. Poláris világunkban mindkettőnek más a hozadéka a különböző tudatossági szinteken.

A Kétu fizikai szinten elengedés, lezárás felé visz, egy magasabb tudatszinten pedig a spiritualitás és megvilágosodás felé.

Neptunuszt alsóbb szinten álom, drog, alkohol, gyógyszerek használata kíséri, gyakran járnak nyomában illúziók, megtévesztés, és titkolózásra is hajlamosít. Hatása alatt nehezebben mondunk nemet, hagyjuk magunkat (ki)használni, ami után áldozatnak érezhetjük magunkat. 
Magasabb tudatosság esetén tanít a szeretet emelt, önzetlen, önfeláldozó, viszonzást nem váró szintjének (agapé) megélésére, s végső soron elvihet az egységélmény megéléséig. 

A két planéta együttállása - amely november  elején volt a legszorosabb -, tudatossági szintünktől függően a fenti jelentéstartalmakban szorít bennünket választásra. Megsokszorozódhat körülöttünk a titkolózás, ámítás, a befolyásolás, ám a magasabb szellemi utat választók számára gyorsulhat a fejlődés üteme. Kettejük hatását majd a decemberben megérkező Mars fogja felkorbácsolni, és dűlőre vinni.

A Neptunusz megélésének alsóbb szintjén segítségül hívhatjuk a zenét  (főként barokk, klasszikus vagy meditációs zenéket), de a víz tisztító erejét is. Fürdeni, úszni benne, nézni a tájban, ázni az esőben, inni: bármilyen módon old és átöblít.

És minden szinten segít az ima, meditáció, szemlélődés. Ránk is fér, mert november 22-től Mikulásig ismét a Kala Sarpa jóga nehezebb, megosztóbb 2 hetében leszünk.

Szeretettel
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot  egyéni  tanács-adástanulás  vagy jó időpont kiválasztása  céljából: 
+36 30 202 888       vagy      vishakati.gyurko@gmail.com 



No comments:

Post a Comment