Tuesday, November 1, 2016

Novemberi védikus prognózis (208.)

A védikus asztrológiából tekintve a november viszonylagos nyugalomban telik. Ahogy már számtalanszor, most is vihar előtti csend van: a nehezebbnek ígérkező decemberi fordulatok előtt rápihenünk.

A hónap növő Holddal indul, mert október 30-án volt a legsötétebb Újhold, Kali Yuga. A védikus hagyományok szerint a júliusi és novemberi telihold közti 4 hónap (=Chaturmasya) alatt az istenek alszanak, s csak az utolsó 2 hétben kezdenek ébredezni. Ennek az Újholdnak - amely a novemberi Telihold előtti utolsó Újhold - az éjszakája a hindu hagyományok szerint a legsötétebb éjszaka, neve (hasonlóan a legsötétebb világkorszakhoz) Kali Yuga.  Indiában mécsesek sokaságával ünnepelik meg.

Azt is tartják az indiaiak, hogy ebben a 2 hétben a mécsesgyújtás mellett minden nap érdemes egy spirituális kívánságot címezni az ébredező isteneknek, mert azoknak még nincs erejük nemet mondani, és maradék pihenésük kedvéért inkább teljesítik kívánságainkat. Ezt nekünk is érdemes kipróbálni.

Nézzük a hónap legnevezetesebb fordulatait röviden, amelyek mögé a maguk idejében majd betekintünk.

November 1. – November első napján arra ébredünk, hogy a Mars belépett a Bakba, vagyis abba a zodiákusba, amelyben a legerősebb. Akaratunk, bátorságunk, önérvényesítésünk a következő 6 hétben acélossá válik, bár a Skorpió Szaturnusszal való uralmi cseréje okozhat meglepetéseket.

November 3. – Ezen a napon válik pontossá az égen a Kétu-Neptunusz együttállás a Vízöntőben. Mélyben dolgozó spirituális hatás, amely lelki oldás, emelkedés lehetőségét hordozza. A való életben hozhat lelepleződéseket, titkolt történések napvilágra kerülését.

November 7. – A Vénusz belép a Nyilasba, s ezzel karaktert is vált. December 1-ig időzik itt, ez alatt a hozzá tartozó jelentések - vágyak, anyagiak, művészetek és párkapcsolat - vonatkozásában optimista, derűs tendenciákat indít el, s előtérbe kerülnek a barátok.

November 8. – A Merkúr jegyet vált, s átlép a Skorpióba. Intellektusunkat élessé teszi, elemző képességünket elmélyíti, s egyben a változások iránti megértésünket, befogadásunkat támogatja. November 9. és 22. között ismét a Kala Sarpa jógán kívül leszünk, cseppet nyugodtabb idők.
  
November 14. – Telihold a Mérleg-Kos jegyek tengelyén, amely együttműködéseink feszültségét hegyezheti ki.  Itt van a Chaturmasya vége, a tradíció szerint felébrednek az istenek, és újraindul az élet.

November 16. – A Nap is belép a Skorpió jegyébe, ahol immár 3 planéta (Nap, Merkúr, Szaturnusz) halad együtt. A gyorsabb Merkúr, majd a Nap találkozója a Szaturnusszal fordulópont lehet életünkben a merkúri (racionalitás, gondolkodás, kommunikáció) és Nappal kapcsolatos (hivatás, apa, hatalom, főnök) kérdésekben.

November 18. – Ezen a napon 3 planéta is új energiába lép: a Nap a Skorpió közepére, szaturnuszi holdházba, a Merkúr saját holdházába (Skorpió Dzsjéstha), és a Vénusz is a saját energiájába a Nyilasban. Sorsszerű változások indulnak be, mintha nem nálunk lenne az irányítás. 

November 20. – Neptunusz, a szeretet magasabb rendű bolygója több hónapos hátrálás után elindul előre. Új tanítások következnek érzelmi minőségeinkről.

November 24. – Újra a Kala Sarpa jógán belül vagyunk, ráadásul Szaturnusz-Merkúr együttállás a Skorpió merkúri energiájában (Dzsjéstha): változási kényszereinkről, elengedéseinkről, az elmúlásról hozhat fontos megértéseket.

November 28. – A Nyilasba lépő Merkúr fontossá teszi, hogy higgyünk a munkánkban, feladatunkban, amiért dolgozunk. Több beszélgetés a párunkkal, eltökéltebb racionális működés hivatásunkban.

November 29. – A hónap Skorpió Újholddal zárul, amely a Skorpió Dzsjéstha Szaturnusz hónapok óta tartó mélyítő, lényegünk megtalálásáról szóló tanítására tesz pecsétet. Hozhat új irányt a migrációs témában is.

Szeretettel
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot  egyéni  tanács-adástanulás  vagy jó időpont kiválasztása  céljából: 
+36 30 202 9888 vagy   vishakati.gyurko@gmail.com 

 




No comments:

Post a Comment