Friday, May 6, 2016

Vágyaink uralma – Kos Bharani Újhold (170.)

Május 6-án, pénteken este Újhold van, ennek energiájában vagyunk pénteken egész nap, és szombaton is. A védikus asztrológiában ez az Újhold a Kos jegyében, annak vénuszi holdházában valósul meg.

Az Újhold tudatos és tudattalan részünk néhány órás egymásra találása, amikor nem csupán a tudatunk fénylik, de nem is veszünk el a tudatalatti bugyraiban. Egy energetikai fordulópont, amikor - kellő elhatározást követően - harmonikus tisztán tudással tudunk új dolgainkba belevágni.

Soron következő Újholdunk környezetét a vénuszi (vágyaink) és a marsikus (akaratunk) viszonyok határozzák meg.

Túltengő vénuszi energiákat  hoz, hogy 6 jelző is vénuszi holdházban van:
-       a Nap és a Hold (azaz az Újhold) a Kos vénuszi naksatrájában (Bharani)
-       ugyanitt, a Bharaniban maga a Vénusz,
-       Plútó a Nyilas vénuszi területén (Purvashada) ,
-       Jupiter és a Rahu az Oroszlán vénuszi holdházában (Purvaphalguni) .

Ezek az igen erős vénuszi analógiák rengeteg szenvedélyt hoznak életünkbe, amelyet például túl nagy étvágyban, nehezen szabályozható testiség-benmunkamániában vagy éppen anyagi jellegű, túlságos indíttatásokban élhetünk meg. 

A másik oldalon a retrográd Mars áll - gyakorlatilag ő a teljes konstelláció ura és karmestere. A retrográd Mars azonban gyenge akaratot hoz, és kiüti önérvényesítésünket, emiatt most akarattalanul sodródunk vágyaink vizein. A retrográd Mars miatt visszafojtottságot, kiszolgáltatottságot élhetünk meg, azt, hogy nem mi irányítjuk a dolgokat, hanem azok történnek velünk. Dolgaink egy más, magasabb logika vagy szándék mentén valósulnak meg.

Ilyen körülmények között a péntek esti Újhold egy fordulópontot hozhat, és változást indíthat el, ha sikerül szabályozni vágyainkat, illetve azok megélését.

Ha pedig nem sikerül, mert valami oknál fogva nem jut el hozzánk az égi szándék, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy az Újhold által kódolt elkövetkező 4 hétre benne ragadunk nehezen uralható szenvedélyeinkben, túlzásainkban. A vénuszi örvények ugyanis még legalább ennyi ideig erősek maradnak. És ezzel sincs semmi baj, ha így történik, fogadjuk el és éljük meg, amit kapunk.

Egy kis elcsendesedéssel, segítségkéréssel próbáljunk elébe menni az égieknek. 
Néhány nap múlva aztán kedvező változások indulnak meg, a május 9-i legjobb nappal és a Jupiter direktbe fordulásával.

Namasté
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati Community  oldalamat. 


No comments:

Post a Comment